Hot News
Cursa Ryanair. Zaharova: Occidentul speculează în legătură cu ”mâna Moscovei”
27/05
FSB: Dronele ucrainene zboară tot mai des la granițele Rusiei
28/05

Elvira Nabiullina a evaluat perspectivele economiei ruse

Președintele Băncii Centrale a Rusiei, Elvira Nabiullina/ Foto: RIA Novosti

Economia rusă ar putea reveni la nivelul ”de dinaintea pandemiei” încă de la mijlocul anului 2021, a anunțat șefa Băncii Rusiei (ȚB), Elvira Nabiullina, la o reuniune comună a trei comitete ale Dumei de Stat (Camera inferioară a Parlamentului Rus, n.r.), relatează Rossiiskaia gazeta.

”Ne așteptăm ca, încă din cea de-a doua jumătate a acestui an, poate chiar la mijlocului anului, Produsul Intern Brut (PIB) al Rusiei să revină la nivelul înregistrat înainte de pandemie”, a declarat șefa Băncii Centrale.

Această estimare corespunde cu aproximație previziunilor anterioare ale Băncii Centrale a Rusiei privind ritmurile de redresare a PIB-ului Rusiei. Astfel, în aprilie, Banca Rusiei a prognozat că economia rusă va reveni la nivelul ”pre-pandemic” în a doua jumătate a anului 2021.

În acest moment, Banca Rusiei prognozează, pentru 2021, o creștere a economiei ruse de 3-4%. Conform prognozelor ȚB, în 2022-2023, PIB-ul țării va crește cu 2,5-3,5% și, respectiv, cu 2-3%.

Potrivit datelor Rosstat (Institutul de Statistică, n.r.), în anul de criză 2020, economia rusă s-a contractat cu 3,1%, față de prognoza inițială ,de 3,8%, a Ministerului Dezvoltării Economice. A fost cea mai puternică scădere a indicatorilor economici începând din 2009, când PIB-ul s-a prăbușit cu 7,8% din cauza consecințelor crizei economice mondiale.

Rossiiskaia gazeta menționează că, în anul pandemiei de coronavirus 2020, economia mondială s-a contractat cu 4,3%. Fondul Monetar Internațional estimează că PIB-ul global se va redresa cu 3,8% în 2021.

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875086