Hot News
Într-o lună, Rusia va renunța complet la dolar în structura Fondului de Bunăstare
03/06
Rusia avertizează: NATO vrea să deplaseze, în secret, armament modern în Donbass
04/06

Cancelarul Austriei: Pacea în Europa este posibilă numai împreună cu Rusia

Cancelarul Austriei, Sebastian Kurz/ Foto: AP

Pacea în Europa este posibilă numai cu condiția unui dialog cu Rusia, a declarat, într-un interviu pentru agenția TASS, cancelarul Austriei, Sebastian Kurz, în cadrul Forumului Economic Internațional de la Sankt-Petersburg, scrie Kommersant.

Domnul Kurz este convins că, în pofida dezacordurilor care există între Uniunea Europeană și Federația Rusă, de ambele părți sunt domenii pentru o colaborare comună. El a indicat drept direcții cheie lupta împotriva schimbărilor climatice sau domeniul neproliferării armelor nucleare. ”Și una și cealaltă trebuie să fie posibile, pe viitor: divergențele trebuie discutate deschis și, în același timp, trebuie colaborat în domenii ce reprezintă interes reciproc. În ultimă instanță, mie îmi este foarte clar: pacea în Europa este posibilă doar cu Rusia și nu împotriva ei”, consideră cancelarul Austriei.

El a definit Rusia drept unul dintre cei mai importanți parteneri comerciali de dincolo de granițele Uniunii Europene. Potrivit domnului Kurz, pe piața rusă lucrează, în prezent, circa 600 de companii austriece, ce asigură locuri de muncă în ambele țări. El a indicat drept principal obiectiv intensificarea relațiilor economice – fapt important pentru Austria, orientată spre export și spre crearea de locuri de muncă.

Referindu-se la proiectul ”Nord Stream-2”, la a cărui realizare participă și concernul austriac de petrol și gaze naturale OMV, domnul Kurz a declarat că se bucură de absența unei amenințări din partea SUA la adresa companiilor implicate în ducerea la bun sfârșit a proiectului. «Ca și Germania, noi continuăm să susținem ”Nord Stream-2”, deoarece el răspunde intereselor noastre economice. ”Nord Stream-2” servește la diversificarea rutelor noastre de furnizare a energiei și, astfel, la asigurarea securității energtice a Europei», a concluzionat cancelarul.

Kommersant menționează că, la sfârșitul lunii aprilie, Sebastian Kurz s-a pronunțat împotriva introducerii de noi sancțiuni împotriva Rusiei și a vorbit despre necesitatea detensionării în dezvoltarea relațiilor cu Moscova. Șeful MAE austriac, Alexander Schallenberg, a vorbit, la rândul său, despre dorința UE de a purta un dialog cu Rusia, dar, în opinia lui, la Moscova nu se dorește așa ceva.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875076