Hot News
EURO-2020. Peskov, despre echipamentul echipei Ucrainei cu conturul Crimeii
07/06
Zaharova: Rusia este pregătită pentru dialog cu NATO
07/06

Fost deputat în Rada Supremă: Cine este responsabil pentru moartea a 240 de copii în Ucraina?

Foto: politpuzzle.ru

Autoritățile ucrainene și militarii Forțelor Armate ale Ucrainei au fost și vor rămâne întotdeauna responsabili pentru moartea copiilor din Donbass, a declarat, pentru publicația PolitRossia, fostul deputat în Rada Supremă a Ucrainei, Aleksei Juravko.

La 4 iunie, în Ucraina a fost marcată Ziua de comemorare a copiilor care au pierit în urma ”agresiunii ruse”. Ea coincide cu Ziua internațională a copiilor nevinovați victime ale agresiunii, decisă la 19 august 1982 de ONU. Este cea mai nouă dată oficială din calendarul ucrainean, fiind aprobată prin vot, la 1 iunie anul curent.

În favoarea respectivei rezoluții s-au pronunțat 308 din cei 450 de deputați ai Ucrainei. În decurs de două săptămâni, Guvernul trebuie să elaboreze și să aprobe planul evenimentelor comemorative. Ce fel de evenimente ar putea fi acestea nu se precizează.

După cum se afirmă în textul rezoluției, începând din 2014, ca urmare a atacurilor comise împotriva diferitelor regiuni ale Ucrainei, au decedat peste 240 de copii. Alți circa 50 continuă să fie dați dispăruți. Și, după cum a arătat fostul deputat în Rada Supremă a Ucrainei, Aleksei Juravko, adoptarea unei astfel de zile trebuie privită ca o manifestare de ipocrizie și cinism revoltătoare din partea autorităților ucrainene.

”Ca politician ucrainean, eu detest o astfel de impietate. Iar acest parlament nu există pentru mine. Ei calcă peste osemintele copiilor decedați pe care tot ei i-au ucis. În 2014, Turcinov (Aleksandr Turcinov, fost președinte interimar al Ucrainei, n.r.) a fost cel care a anunțat Operațiunea Antiteroristă (ATO) din Ucraina. Și legile pentru așa-numitul război le-a votat întreg parlamentul. Și au trimis trupe ale Forțelor Armate ale Ucrainei în Donbass. Este o catastrofă pentru Ucraina, este sfârșitul parlamentarismului. Asta înseamnă că acești oameni nu mai au nimic sfânt. Zelenski (Volodimir Zelenski, președintele Ucrainei, n.r.) a confirmat, o dată în plus, că este un asasin”, este de părare fostul deputat.

Potrivit spuselor sale, principala întrebare este pentru cine a fost introdusă această dată. Iar răspunsul este, aici, destul de simplu: pentru a convinge întreaga comunitate europeană că de moartea acestor copii este vinovată Federația Rusă.

”Este înspăimântător. Iar acest steag va fi fluturat de mincinoasa autoritate ucraineană în Europa și la ONU. Și nimeni, acolo, nu va sta să clarifice cine i-a ucis, totuși, pe acei copii. Este o decizie politică, dictată de americani, de britanici și de sateliții lor, care sunt ostili Rusiei și care au planuri rusofobe. Ceea ce, desigur, este înspăimântător”, a apreciat Juravki.

În același timp, fostul deputat arată că poporul ucrainean nu are nici o legătură cu această dată, adoptată doar de un cerc restrâns de persoane, alcătuit în întregime din colaboratori și complici ai Occidentului.

«Majoritatea populației înțelege foarte bine cine i-a ucis, în realitate, pe acești copii. Desigur, mie îmi este rușine pentru o astfel de decizie. Personal nu aș fi putut ridica mâna să votez. Și, de asemenea, îmi este rușine că partidul ”Platforma de Opoziție – Pentru viață” a fost prezent la adoptarea acestei decizii. Deși toate forțele de opoziție cu mintea la cap trebuiau să iasă din sală. Pentru că în Donbass au tras și i-au omorât pe copii trupele ucrainene. Am fost personal în acele zile fierbinți în Donbass și am văzut de unde se trăgea», a subliniat Aleksei Juravko.

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875076