Hot News
Academicianul Dînkin: Cel mai mare pericol al noii ordini mondiale
07/06
Corneliu Vlad: Proiectii iresponsabile: o lume, fără… Rusia
08/06

MAE rus: Regimul de sancțiuni împotriva Rusiei este pentru totdeauna

Sediul Ministerului Afacerilor Externe al Rusiei/ Foto: RIA Novosti

Occidentul nu va anula sancțiunile introduse împotriva Rusiei, a apreciat viceministrul rus al Afacerilor Externe, Aleksandr Pankin, în cadrul audierilor parlamentare din Duma de Stat, Camera Inferioară a legislativului rus, scrie Rossiiskaia gazeta.

”Regimul de sancțiuni a fost mereu. Și va rămâne pentru totdeauna, haideți să fim realiști! Sancțiunile sunt, deja, înscrise în numeroase acte normative legislative ale SUA și ale altor state, iar timpul nu poate fi dat înapoi”, a arătat diplomatul. Iar asta, în pofida faptului că au fost introduse în mod ilegal și ”sub pretexte șubrede”.

Potrivit lui Pankin, cu ajutorul sancțiunilor, Occidentul încearcă să fragilizeze unitatea poporului rus și să marginalizeze Rusia pe arena internațională. În plus, el creează o ”atmosferă toxică”.

Viceministrul de Externe al Rusiei și-a exprimat convingerea că Rusia trebuie să se pregătească pentru noi sancțiuni. ”Când vorbim despre contracarare, în același timp trebuie să ne gândim și că trebuie să fim pregătiți pentru noi sancțiuni, adică o listă cu măsuri suplimentare, care să ne țină în frâu, care vor fi activate în acele momente, în acele condiții, când se va considera necesar”, a arărat Pankin.

”Este imposibil să te pregătești pentru tot, dar în sectorul economic și financiar se defășoară deja o muncă serioasă legată de transferul operațiunilor în valute naționale, de introducerea unor sisteme de plăți”, a adăugat diplomatul.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875097