Hot News
Corneliu Vlad: Uvertură la un summit neobișnuit
14/06
Ambasadorul Rusiei, Valeri Kuzmin: Este vorba de responsabilitatea pentru supraviețuire a întregii omeniri și nu doar a treimii ei ”democratice” (I)
14/06

Directorul NASA: Colaborarea Rusiei și a SUA în cosmos este unică

Foto: AP

Colaborarea dintre Statele Unite și Rusia în spațiul cosmic este unică și de excepție, ea nu trebuie să înceteze, a declarat noul director al NASA, Bill Nelson, într-un interviu acordat publicației Politico, relatează Rossiiskaia gazeta. 

Nelson a amintit despre recenta discuție telefonică avută cu șeful ”Roskosmos”, Dmitri Rogozin. Șeful NASA a subliniat, cu acea ocazie, caracterul unic al relațiilor dintre cele două țări, ”în cadrul cărora putem colabora unii cu ceilalți, indiferent de ce fel de rivalitate există între noi pe Pământ”. El a subliniat că Rusia și SUA sunt parteneri în cosmos și că el nu vrea ca acest lucru să înceteze. 

Rossiiskaia gazeta amintește că, la 4 iunie, Dmitri Rogozin și Bill Neslon au avut o convorbire telefonică. Principala temă a discuției a fost continuarea colaborării în domeniul cosmosului și, în primul rând, în cadrul programului Stației Spațiale Internaționale (ISS). Șeful NASA a dat o apreciere pozitivă cooperării bilaterale și, de asemenea, și-a anunțat intenția de a prelungi perioada de exploatare a ISS până în 2030. În același timp, șeful ”Roskosmos” a ridicat în fața interlocutorului său o serie de probleme ce îngreunează în mod substanțial cooperarea. Este vorba, în primul rând, de sancțiunile introduse de Administrația americană împotriva întreprinderilor din industria spațială a Rusiei.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875109