Hot News
Putin și Biden la Geneva. Din însemnările astrologului Sergiu Bălan
17/06
Kosaciov: Rezultatele întâlnirii de la Geneva oferă speranța încheierii unui nou acord privind armele
17/06

Leonid Sluțki: Discuțiile dintre Putin și Biden pot fi numite un pas spre destindere

Șeful Comitetului Dumei de Stat pentru afaceri internaționale, Leonid Sluțki./ Foto: TASS

Discuțiile purtate la Geneva între președintele Rusiei și cel al Statelor Unite, Vladimir Putin și Joe Biden, au fost constructive; ele pot fi numite primul pas spre destindere, a declarat șeful Comitetului Dumei de Stat pentru afaceri internaționale, Leonid Sluțki.

”Discuțiile de la Geneva dintre președinții Vladimir Putin și Joe Biden pot fi numite primul pas spre destindere. A fost o discuție constructivă pe probleme în care este posibilă interacțiunea constructivă dintre Moscova și Washington”, a spus Sluțki ziariștilor.

Printre subiectele principale, parlamentarul a subliniat ”lansarea unui dialog privind stabilitatea strategică și securitatea cibernetică, restabilirea deplină a relațiilor diplomatice cu revenirea ambasadorilor ambelor țări în capitale și lupta împotriva terorismului internațional”. Sluțki a menționat că nu este vorba, deocamdată, despre ”resetarea 2.0”, ci despre faptul că «relațiile ruso-americane trebuie să iasă din starea de ”supraîncărcare ”».

El și-a exprimat speranța că cele două țări ”vor putea să meargă spre restabilirea dialogului în toate sferele, inclusiv pe linia diplomației parlamentare”. ”Una dintre sarcini rămâne reluarea formatului Duma de Stat – Congres”, a conchis deputatul.

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875068