Hot News
Putin, la deschiderea principalei Parade a Marinei Militare: Rusia poate detecta orice inamic și, la nevoie, poate ataca
25/07
”Ilta-Sanomat” (Finlanda): Vânzările ”Lada” au atins valori record din ultimii 10 ani
26/07

Nord Stream 2. Politologul Svetov a comentat lamentările unui oficial ucrainean

Construcția gazoductului ”Nord Stream 2”, pe ultima sută de metri/ Foto: nord-stream2.com

Politologul rus Iuri Svetov a comentat declarația șefului companiei ”Operatorul rețelei ucrainene de transport al gazelor naturale”, Serghei Makogon, potrivit căruia, după darea în folosință a gazoductului ”Nord Stream 2”, principala problemă a Kievului va deveni asigurarea securității energetice, relatează RT.

«Pentru Ucraina, toate discuțiile legate de ”Nord Stream 2” reprezintă un mijloc de șantaj, de presiune asupra sentimentelor de milă și compătimire din partea americanilor și a europenilor, pentru a obține întotdeauna, pentru sine, tot felul de avantaje», a apreciat analistul.

Svetov a subliniat că autoritățile de la Kiev vor lansa și în continuare astfel de declarații, în încercarea de a convinge alte țări ”să renunțe la tot și să se ocupe de Ucraina”.

Anterior, Makogon a afirmat că tranzitul gazelor rusești garantează nu doar existența unei resurse pe teritoriul Ucrainei, dar și ”securitate militară”.

RT amintește că Germania și Statele Unite au anunțat că au ajuns la o înțelegere privind gazoductul ”Nord Stream 2”. Conform celor convenite de cele două părți, în cazul în care Rusia va încerca să ”folosească energia în calitate de armă sau să comită alte acțiuni agresive împotriva Ucrainei”, Germania se angajează să adopte măsuri de limitare a posibilităților de export ale Rusiei.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875208