Hot News
Lavrov a explicat de ce Occidentului nu îi place Rusia
25/07
Nord Stream 2. Politologul Svetov a comentat lamentările unui oficial ucrainean
25/07

Putin, la deschiderea principalei Parade a Marinei Militare: Rusia poate detecta orice inamic și, la nevoie, poate ataca

25 iulie 2021. Ministrul rus al Apărării, Serghei Șoigu, președintele rus Vladimir Putin și comandantul-șef al Marinei Militare Ruse, Nikolai Evmenov, la deschiderea principalei Parade a Marinei Militare din Sankt-Petersburg, în cinstea Zilei Marinei Militare/ Foto: TASS

După cum a declarat președintele Vladimir Putin, ”Rusia a ocupat, în cel mai scurt timp, locul său de drept printre cele mai mari puteri maritime”. Șeful statului a mai spus că cele mai noi sisteme hipersonice ale Marinei Militare a Rusiei nu au analog în lume, relatează agențiile TASS și RIA Novosti.

Rusia perfecționează constant și cu succes armamentul din dotarea Marinei Militare (VMF), care dispune de tot ceea ce este necesar pentru apărarea țării. Rusia este capabilă să detecteze și să lanseze, la nevoie, un atac irezistibil împotriva oricărui inamic, a declarat președintele Vladimir Putin, într-un discurs pronunțat înaintea principalei Parade Navale a țării, organizată, la Sankt-Petersburg, în cinstea Zilei Marinei Militare și cu ocazia împlinirii a 325 de ani de la crearea Marinei Ruse.

O imagine de la principalî Parada Marinei Militare din Sankt-Petersburg, 23 iulie, 2021/ Foto: news.myseldon.com

”În cel mai scurt timp, Rusia a ocupat locul său de drept printre marile puteri maritime ale lumii, a parcurs un drum colosal de dezvoltare de la modesta barcă a lui Petru cel Mare la puternicele nave din zona oceanică, la  crucișătoare și la submarinele nucleare purtătoare de rachete, a dobândit o eficientă aviație de punte cu rază lungă și scurtă de acțiune, sisteme fiabile de apărare costieră, cele mai noi sisteme hipersonice de mare precizie, care încă nu au analog în lume”, a declarat președintele.

Putin a subliniat că, în prezent, Marina Militară a Rusiei dispune de tot ce trebuie pentru a garanta protecția Patriei și a intereselor noastre naționale. ”Suntem capabili să detectăm orice inamic – sub apă, la suprafața apei, în aer – și să-i aplicăm, dacă va fi necesar, un atac irezistibil”, a spus liderul rus.

Șeful statului a menținat că prezența Marinei Militare a Rusiei este asigurată în aproape toate regiunile Oceanului Mondial.

Putin a adăugat că serviciul militar în Marină nu a fost niciodată ușor, dar a fost mereu unul dintre cele mai onorabile și mai solicitate, notează RIA Novosti.

Președintele i-a felicitat pe marinari cu ocazia Zilei Marinei Militare a Rusiei, menținonând că această sărbătoare este dragă întregului popor. ”Această sărbătoare este grandioasă prin strictețea ei și prin frumusețea paradelor sale. Ea marchează unitatea tuturor generațiilor de apărători ai granițelor maritime ale Patriei. Este semnificativă, este dragă întregii Rusii, întregului nostru popor, deoarece prin eroismul marinarilor militari, prin neînfricarea lor, prin cutezanța lor, Patria noastră s-a consolidat și s-a întârit, și-a cucerit gloria și măreția”, a subliniat el.

Putin a menționat că rușii au dreptul să se mândrească cu numele renumiților comandanți de nave și ai talentaților constructori de nave, cu numele tuturor celor care, în diferite epoci, au luptat cu curaj și au învins în numele Patriei, au făcut descoperiri geografice, au dăruit omenirii cunoștințe unice despre diversitatea și frumusețea unei lumi uriașe.

”Uimesc, trezesc admirație și mândrie amploarea, multilateralitatea misiunilor strategice pe care mereu le-a îndeplinit Marina noastră militară. În octombrie, ea va împlini deja 325 de ani”, a spus președintele. Șeful statului a amintit de învățămintele lui Petru cel Mare reflectate în statutul maritim: pavilionul navei să nu fie coborât în fața nimănui, să nu vă retrageți și să nu predați nava inamicului.

”Să sărbătoriți cu bine! Trăiască Marina Militară a Rusiei!”, a încheiat Putin.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875077