Hot News
Gherman Titov: La 60 de ani de la zborul în spațiu al cosmonautul rus cu numărul 2. Ce a trecut sub tăcere Titov în raportul său?
06/08
Zaharova: Marea Britanie aplică dublul standard în privința alegerilor din Rusia
07/08

A fost prezisă  perioada de obținere a imunității colective la COVID în Rusia

Foto: virusologia.com

Obținerea imunității colective de 80-90% la infecția cu coronavirus este o chestiune de câteva luni, a declarat prim-adjunctul ministrului sănătății din Rusia, Viktor Fisenko, relatează RIA Novosti.

”Cred că aceasta este o chestiune de câteva luni, dar depinde și de tine, și de mine”, a spus Fisenko, răspunzând la întrebarea despre obținerea imunității colective.

Șeful Ministerului Sănătății, Mihail Murașko, a spus că pentru a opri răspândirea bolii, va fi suficient ca 60% din populație să aibă imunitate colectivă. El a anunțat că, la ora actuală, 38,9 milioane de persoane au fost, deja, vaccinate împotriva coronavirusului, în Rusia.

În ajun, medicul șef al spitalului clinic nr. 52 din oraș, Mariana Lîsenko, a spus că, în ritmul actual de vaccinare, imunitatea colectivă la Moscova se va forma în martie 2022.

Primarul capitalei, Serghei Sobianin, a declarat că imunitatea colectivă a locuitorilor din Moscova se va forma la toamnă. Potrivit acestuia, tot atunci vor fi ridicate ultimele restricții privind organizarea evenimentelor de masă în capitală.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875042