Hot News
Șoigu a spus care este cea mai mare amenințare internă în Rusia
11/08
Vaccinul ”Sputnik V” este eficace împotriva tuturor tulpinilor virusului SARS-CoV-2, spune dezvoltatorul serului
12/08

Pușkov, despre numirea trimisului special al SUA pentru ”Nord Stream-2”

Senatorul și publicistul rus Aleksei Pușkov/ Foto: RIA Novosti

Numirea trimisului special al Statelor Unite pentru ”Nord Stream 2” înseamnă, mai degrabă, faptul că Washingtonul se va opune dării în exploatare a gazoductului, este de părere senatorul rus Aleksei Pușkov, citat de cotidianul Rossiiskaia gazeta.

Pe pagina sa de pe rețeaua socială Telegram, politicianul a menționat că încercările Statelor Unite de a împiedica realizarea gazoductului prin Marea Baltică nu au avut succes. Astfel că, acum, SUA se străduiesc să împovăreze funcționarea gazoductului cu o serie de cerințe, pentru ”a limita la maxim efectul lui pozitiv pentru Rusia”.

Senatorul a avertizat că numirea lui Amos Hochstein în funcția de consilier principal pe probleme de securitate energetică, al cărui obiectiv major va fi ”reducerea riscurilor” pe care le-ar reprezenta ”Nord Stream 2”, a fost un semnal pentru cei nemulțumiți de construcția conductei că Administrația americană nu are de gând să lase situația să-și urmeze cursul.

Pușkov a amintit de numirea reprezentantului special pentru Ucraina, Kurt Volcker, care a încercat din răsputeri să submineze, din partea Ucrainei, Acordurile de la Minsk. ”Nu sunt motive să sperăm că acum va fi altfel”, a apreciat politicianul rus, adăugând că Washingtonul a declarat de multe ori că obiectivul lui este de a se opune intereselor Moscovei.

 

 

 

1 Comment

  1. Administrația Biden va ceda greu ducerea la bun sfârșit a proiectului Nord Stream II atâta vreme cât știe foarte bine că dacă va fi finalizată conducta, acest proces va schimba permanent relația Germaniei cu SUA și cu Rusia. Astfel, echilibrul european de putere se va deplasa spre est. Creșterea comerțului între Rusia și Germania va asigura o pace durabilă în Europa. Încercările Washingtonului de a bloca apariția acestei importante relații comerciale reprezintă încă o dovadă a eșecului de decenii a politicii americane. Or, un insucces de asemenea proporții, le pune capăt brusc avantajelor și intereselor proprii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875078