Hot News
Pușkov, despre numirea trimisului special al SUA pentru ”Nord Stream-2”
12/08
Republica Moldova a cerut ajutorul Rusiei pentru distrugerea muniției din Transnistria
12/08

Vaccinul ”Sputnik V” este eficace împotriva tuturor tulpinilor virusului SARS-CoV-2, spune dezvoltatorul serului

Foto: RIA Novosti

Vaccinul rusesc împotriva coronavirusului, ”Sputnik V”, este eficace împotriva tuturor tulpinilor cunoscute ale virusului SARS-CoV-2, a declarat directorul Institutului de Cercetare a Epidemiologiei și Microbiologiei ”N. Gamaleya”, academiciaul Aleksandr Ghințburg, relatează agenția TASS.

”Vaccinul este eficace nu doar împotriva variantelor de virus împotriva cărora el a fost dezvoltat, dar și a numeroaselor alte tulpini care au apărut în ultimul timp și care ne atacă în mod constant”, a spus omul de știință.

El și-a exprimat speranța că, pe viitor, vaccinul va fi, de asemenea, eficace și împotriva acelor tulpini care ar mai putea apărea în lume.

La rândul său, profesorul Catedrei de Virusologie a Facultății de Biologie a Universității de Stat din Moscova, Aleksei Agranovski, a vorbit, într-un interviu acordat RT, despre eficacitatea vaccinului ”Sputnik V” împotriva tuturor tulpinilor virusului SARS-CoV-2, ce provoacă boala COVID-19.

«La vremea respectivă, vaccinul ”Sputnik V” a fost dezvoltat împotriva variantei ”Wuhan” a virusului, iar împotriva lui el oferă o protecție de 95%; împotriva versiunii ”delta”, el apără în proporție de 80%, ceea ce este foarte mult, o cifră ridicată. Cifrele pot varia, dar până acum, acest vaccin este deosebit de eficare împotriva tuturor tulpinilor existente. Da, exact așa stau lucrurile», a conchis virusologul.

În altă ordine de idei, Ghințburg a dezvăluit ponderea persoanelor cu complicații după COVID-19. Potrivit spuselor sale, în 70% dintre cazuri infecția vindecată nu trece fără să lase urme. El a menționat că la mulți pacienți se instalează complicații de lungă durată, care pot conduce la invaliditate.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875017