Hot News
Grușko nu vede necesitatea desfășurării Consiliului Rusia–NATO
24/08
Grușko: Rusia consideră că viitorul raport al ODIHR/OSCE privind alegerile pentru Duma de Stat are valoare zero
25/08

Ministerul rus de Externe a făcut declarații despre consecințele pentru participanții la „Platforma Crimeea”

Clădirea principală a Ministerului de Externe al Rusiei/ Foto: rt.ru

Purtătoarea de cuvânt al Ministerului de Externe rus, Maria Zaharova, a declarat că participarea anumitor țări la „Platforma Crimeea” va afecta atitudinea Moscovei față de acestea.

„Vom fi obligați să privim participarea unor țări, a organizațiilor internaționale și a reprezentanților acestora la ”Platforma Crimeea” ca un atentat la integrității teritorială a Federației Ruse, ceea ce va avea inevitabil un efect corespunzător asupra relațiilor noastre”, se arată într-un comunicat de pe site-ul Ministerului de Externe.

Se precizează faptul că un apel către Rusia pentru a adera la forumul menționat este imposibil din cauza „orientării sale anti-ruse cinice”.

Summitul ”Platformei Crimeea” a avut loc la Kiev la 23 august. În declarația finală, participanții au anunțat posibila introducere a unor noi sancțiuni împotriva Rusiei din cauza Crimeii. De asemenea, președintele ucrainean Volodimir Zelenski a acordat participanților la ”Platforma Crimeea” ordinele de merit în gradul I.

Crimeea a devenit regiunea rusă după  referendumul care s-a desfășurat în martie 2014 și în cadrul căruia majoritatea locuitorilor au votat în favoarea reunificării cu Rusia.

1 Comment

  1. Marioara Sârbu spune:

    Platforma Crimeei este o mare aberatie.
    Poziția prim-ministrului Catzu complet anapoda. Mai ales că nu are nici un drept legal să reprezinte România în problemele de politică externă. Si nici nu este împuternicit de Johannes.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875101