Hot News
Comisia Europeană a evaluat probabilitatea aderării Ucrainei la UE
25/08
Lavrov, despre declarația lui Borrell că Afganistanul ”nu trebuie cedat Rusiei și Chinei”
25/08

Lavrov: Se discută posibilitatea fabricării vaccinului ”Sputnik V” în Ungaria

Foto: fbm.ru

Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a vorbit, într-un interviu acordat ziarului unguresc ”Magyar Nemzet” despre succesele realizate pe linia colaborării dintre Moscova și Budapesta în lupta împotriva pandemiei de COVID-19, informează Bfm.ru.

Politicianul a amintit că Ungaria a fost prima și singura țară din întreaga Uniunea Europeană care a autorizat vaccinul ”Sputnik V”, pe care l-a cumpărat în cantități mari. Ministrul a precizat că, în prezent, se discută posibilitatea fabricării serului pe teritoriul Ungariei.

Potrivit lui Lavrov, există perspective bune pentru relațiile ruso-ungare în planul creșterii economice. Este o concluzie bazată pe evoluția pozitivă a schimburilor comerciale bilaterale, care, în ianuarie-mai 2021, au crescut cu 35% comparativ cu perioada similară a anului trecut.

Șeful diplomației ruse a arătat că această cooperare de succes din domeniul comercial și economic s-a construit într-un timp îndelungat, reușind să depășească diferite obstacole. ”Formula noastră pentru succes a trecut testul timpului”, a arătat politicianul, adăugând că această stare a lucrurilor este rezultatul voinței ferm exprimate a președinților Rusiei și Ungariei.

Serghei Lavrov a declarat că partea rusă intenționează să dezvolte și pe mai departe colaborarea economică și comercială cu Ungaria.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875052