Hot News
Lavrov, despre declarația lui Borrell că Afganistanul ”nu trebuie cedat Rusiei și Chinei”
25/08
Două spectacole de excepție, la Sibiu
26/08

Zaharova: Rusia condamnă incidentele cu profanarea memorialelor din Republica Moldova

O inscripție istorică pe una dintre clădirile din Chișinău: ”Verificat. Nu sunt mine. 26.08.1944. Lt.Simonov”/ Foto: facebook.com

Rusia condamnă cu fermitate recentele acte de vandalism din Republica Moldova, săvârșite asupra unor monumente închinate perioadei Marelui Război pentru Apărarea Patriei, în ajunul aniversării eliberării Chișinăului de sub fascism (la 24 august), a scris reprezentanta oficială a Ministerului de Externe al Rusiei, Maria Zaharova, într-un comentariu pe această temă, relatează Rossiiskaia gazeta.

Purtătoarea de cuvânt al MAE Rus, Maria Zaharova/ Foto: TASS

Este vorba, în special, despre deteriorarea monumentului dedicat soldaților Diviziei a 3-a aeriene și de desant Umani. Nu departe de satul Corpaci, raionul Edineț, vandalii au spart, la 21 august, o placă memorială. În plus, la 23 august, la Chișinău, necunoscuți au profanat o inscripție de pe vremea Marelui Război pentru Apărarea Patriei – ”Verificat. Nu sunt mine”, recunoscută de autoritățile orașului drept monument istoric.

“Condamnăm în mod hotărât aceste acte ticăloase de vandalism și sperăm că ele vor fi minuțios investigate și că vinovații vor fi trași la răspundere în conformitate cu obligațiile asumate de Chișinău prin Acordul din 2011 privind perpetuarea memoriei despre curajul și eroismul popoarelor CSI participante la Marele Război pentru Apărarea Patriei din 1941-1945”, a declarat Zaharova.

Potrivit spuselor sale, Moscova speră că obiectivele deteriorate vor fi readuse la aspectul lor adecvat.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875101