Hot News
Zaharova a anunțat confirmarea intervenției SUA în alegerile din Rusia
13/09
Drum direct spre uitare: Zaharova a dezvăluit punct cu punct metodele Occidentului de rescriere a istoriei
14/09

Ministerul de Interne le propune locuitorilor din Donbass să depună o cerere în Rusia pentru programul de strămutare

Locuitorii Donbassului se află permanent sub tirul artileriei armatei ucrainene/ Foto: don24.ru

Ministerul de Interne al Rusiei le-a propus locuitorilor din Republicile Donețk și Lugansk să depună, pe teritoriul Rusiei, o cerere în vederea participării la Programul de stat pentru strămutarea compatrioților, se arată într-un comunicat postat pe pagina oficială a MAI Rus, scrie agenția TASS.

Potrivit datelor instituției, Ministerul de Interne a pregătit deja un proiect de decret în acest sens.

”Prin proiectul de decret se propune modificarea Programului de stat cu scopul de a le oferi compatrioților care locuiesc permanent pe teritoriile anumitor zone din regiunile Donețk și Lugansk din Ucraina dreptul de a depune cerere privind participarea la Programul de stat și de a obține dovada de participant la Programul de stat pe teritoriul Rusiei”, se arată în comunicat.

Foto: blitznews.ru

Anterior, Ministerul de Interne al Rusiei a anunțat că peste 184.000 de cetățeni ai Ucrainei au primit, în perioada ianuarie – iunie 2021, cetățenie rusă. În total, în acest an, cetățenia Federației Ruse a fost obținută de peste 350.000 de străini proveniți, în special, din Ucraina, pe locul doi situându-se Tadjikistanul, pe trei fiind cetățenii Kazahstanului

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875087