Hot News
Până la alegeri mai este o săptămână, dar Occidentul face, deja, evaluarea rezultatelor
13/09
Ministerul de Interne le propune locuitorilor din Donbass să depună o cerere în Rusia pentru programul de strămutare
14/09

Zaharova a anunțat confirmarea intervenției SUA în alegerile din Rusia

Reprezentantul oficial al Ministerului de Externe Rus, Maria Zaharova/ Foto: TASS

Amestecul SUA în procesele interne și alegerile din Rusia a fost confirmată prin documente, a declarat reprezentantul oficial al Ministerului de Externe Rus, Maria Zaharova, la difuzarea canalului YouTube “Soloviev Live”.

“Am prezentat părții americane, cu faptele concrete în mână, situația care dovedește că de pe teritoriul Statelor Unite, cu utilizarea platformelor de internet, care sunt deținute și administrate de monopolurile americane de internet, pornesc acțiuni clare (confirmate prin documente) de interferență în procesele noastre interne – procesele politice, electorale, alegerile”, a spus Zaharova.

În același timp, ea a menționat că nu au existat comentarii din partea Statelor Unite în acest sens.

Anterior, Zaharova a anunțat legătura dintre dezvoltatorii site-ului pentru proiectul ”Votarea deșteaptă”, creat de echipa opozantului Aleksei Navalnîi și Pentagon. Potrivit purtătoarei de cuvânt al Ministerului Rus al Afacerilor Externe, agenția guvernamentală rusă Roskomnadzor a stabilit că adresele IP ale dezvoltatorilor site-ului web și serverele aplicației ”Votarea deșteaptă” se află în principal în Statele Unite, de unde vine și suportul tehnic.

Zaharova a subliniat că tocmai acesta a fost motivul convocării  ambasadorului american John Sullivan la MAE, la 10 septembrie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875163