Hot News
În ajunul alegerilor, Putin a declarat că Rusia are nevoie de un Parlament puternic
16/09
Rușii în România: Обращение Министра иностранных дел России С.В.Лаврова к российским гражданам, проживающим и находящимся за рубежом
16/09

Oliver Stone: Putin nu a permis ca Rusia să se transforme într-un ”vasal” al SUA

2019. Oliver Stone îi ia un interviu lui Putin/ Foto: Rossiiskaia gazeta

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, nu a permis ca Rusia să se transforme într-un ”vasal” al Statelor Unite, consideră regizorul american Oliver Stone, scrie publicația ”Rossiiskaia gazeta”.

”Statele Unite puteau să devină partenerii Rusiei, puteau s-o ajute după modelul planului Marshall, dar din cauza banilor nu s-a întâmplat așa. Pe Wall Street au decis că Rusia trebuie acaparată, iar afacerile puse sub control. Apăruseră toți acei oligarhi. Putin a început să se opună, să apere țara. Dacă nu ar fi fost el, Rusia ar fi fost distrusă; s-ar fi transformat într-un vasal al Americii”, a spus Stone pentru postul de televiziune ”Rossia 24”.

Potrivit spuselor sale, chiar dacă Rusia ar fi devenit vasal american, lumii întregi, ba chiar Statelor Unite le-ar fi fost chiar mai rău, pentru că ”Washingtonul ar fi devenit și mai puternic; s-ar fi transformat într-un tiran”. După cum a menționat regizorul, ”nimeni nu trebuie să dețină prea multă putere”.

Stone a subliniat, de asemenea, că Statele Unite au nevoie, pur și simplu, de un adversar extern, pentru a oferi un motiv de a alimenta cu comenzi uriașul său complex militaro-industrial.

”De ce nu se pot opri? Pentru că este vorba despre foarte mulți bani. Despre bani și afaceri. Problema nu este Rusia. Dacă nu ar fi fost Rusia, s-ar fi găsit alt inamic”, a spus el.

În același timp, el este convins că Rusia și SUA ar putea colabora în numeroase domenii cum ar fi, spre exemplu, lupta împotriva COVID-19 sau producerea de ”energie curată”.

Colecția lui Stone cuprinde numeroase distincții, inclusiv trei premii ale Academiei americane de film: pentru cel mai bun scenariu adaptat la filmul ”Midnight Express” și pentru regia la lungmetrajele ”Platoon” și ”Born on the Fourth of July”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875091