Hot News
Comisia Electorală Centrală (ȚIK) a aprobat rezultatele alegerilor pentru Duma de Stat și le-a recunoscut ca valabile
24/09
Rusia a început pregătirea în vederea trimiterii unui om pe Lună
25/09

Șicanată, delegația Rusiei a renunțat la participarea la ședința APCE

Franța. Strasbourg. Înintea începerii ședinței plenare a Adunării Parlamentare a Consiliului Europie/ Foto: TASS

Delegația Rusiei a decis să renunțe la deplasarea la Strasbourg, la sesiunea Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE). Hotărârea a venit în contextul în care reprezentanților Rusiei le-a fost restricționată libera deplasare prin Strasbourg, pe motiv că sunt vaccinați cu un ser care nu este recunoscut la nivelul Uniunii Europene, relatează presa de la Moscova. 

Anterior acestei decizii, președintele Dumei de Stat, Viaceslav Volodin, a scris pe pagina sa de pe rețeaua Telegram că delegația rusă nu ar trebui să participe la sesiunea APCE după ce membrilor ei le-a fost restricționată libera deplasarea prin Strasbourg. 

”Delegației ruse la sesiunea APCE i s-a interzis libera deplasare prin Strasbourg pe motiv că UE nu recunoaște vaccinarea cu serul rusesc ”Sputnik V”. Este o decizie nedreaptă în primul rând față de cetățenii noștri. Cetățeni care și-au ales deputații care să le reprezinte interesele lor, interesele țării”, a scris Volodin. 

În opinia speakerului Dumei de Stat, delegația rusă nu trebuie să participa la respectiva ședință. 

”APCE trebuie să se hotărască: fie este un loc de dezbateri, unde guvernează legea și standardele, fie este o organizație de lobby, ce acționează în interesele companiilor farmaceutice și promovează vaccinurile care vin în avantajul acestora”, a spus Volodin.

1 Comment

  1. Adi Dincă spune:

    Arza-i-ar focu, de comunitate europeană și cu regulile lor, am ajuns sclavii lor??? NICIODATĂ!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875063