Hot News
Narîșkin: Rusia consideră inadmisibile încercările de politizare a disputelor istorice
05/10
Kremlinul nu a văzut în ”Pandora Papers” ”averi ascunse ale anturajului lui Putin”
05/10

Ambasadorul Afganistanului la Washington declară că și-a pierdut încrederea în SUA

Foto: Twitter›pajhwok

Ambasadorul Afganistanului la Washington, Adela Raz (în imagine), a declarat că și-a pierdut încrederea în autoritățile americane după ce republica a fost cucerită de rebelii mișcării radicale a talibanilor, informează agenția Lenta.ru.

”Eu cred și am încredere în popor, dar mi-am pierdut încrederea în politica Statelor Unite și cred că, mai degrabă, în acțiunile statului”, a concluzionat diplomatul. Potrivit spuselor sale, poporul Afganistanului nu va mai avea mult timp încredere în administrația președintelui american.

Raz a criticat refuzul liderului Statelor Unite, Joe Biden, de a revizui înțelegerea predecesorului său, Donald Trump, cu talibanii, acord ce nu asigură protecția necesară pentru drepturile și libertățile femeilor afgane. Ea a menționat că, dacă America ar fi fost cu adevărat lideră a lumii libere, ar fi putut construi o democrație în Afganistan.

Pe acest fundal, Lenta.ru amintește că reprezentantul special al președintelui rus pentru Afganistan, directorul Departamentului 2 pentru Asia din cadrul MAE, Zamir Kabulov, a declarat că Washingtonul are posibilitatea de a atenua consecințele distrugătoare ale celor 20 de ani de prezență a trupelor americane pe pământ afgan. El a cerut SUA să-și asume cea mai mare parte din costul asistenței umanitare destinate acestei țări.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875078