Hot News
Parlamentul European a condamnat, pentru prima dată în mod deschis, integrarea dintre Rusia și Republica Belarus
09/10
Secretarul general al OPEC: Criza gazelor dezvăluie greșelile tranziției energetice
09/10

Consiliul de Securitate al Rusiei: teroriștii au încercat să infecteze cu COVID-19 populațiile mai multor țări

Moscova/ Foto: news.myseldon.com

Teroriștii au încercat să folosească indivizi infectați cu noul coronavirus pentru a contamina populația civilă dintr-o serie de țări, a declarat pentru cotidianul ”Rossiiskaia gazeta”, secretarul adjunct al Consiliului de Securitate al Rusiei, Iuri Kokov, relatează TASS.

”Au existat deja încercări de a folosi indivizi infectați cu noul coronavirus pentru a contamina populația civilă. Astfel de acțiuni au fost descoperite, spre exemplu, de serviciile speciale indiene. De asemenea, în Tunisia au fost arestați extremiști locali, care au pătruns ilegal în cazarmele militarilor din structurile de ordine cu scopul de a infecta personalul”, a spus Kokov.

Referindu-se la alte metode ale teroriștilor, Kokov a menționat că aceștia au început ”tot mai rar să practice atacurile premeditate cu mijloace de transport care dau năvală peste oameni”. El a explicat că acest lucru a devenit posibil după adoptarea măsurilor de securitate în locuri publice, dar și prin introducerea în majoritatea țărilor a restricțiilor anti-COVID-19, ce vizează inclusiv adunările și evenimentele de masă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875135