Hot News
Lavrov: MAE rus lucrează la actualizarea Conceptului politicii externe a Rusiei
11/10
”O agresiune informațională împotriva Rusiei”: Pușkov a răspuns acuzațiilor Occidentului în legătură cu criza gazelor
11/10

Zaharova a criticat decizia Germaniei de a plăti compensații numai evreilor din Leningradul asediat

Maria Zaharova, purtătoarea de cuvânt a MAE Rus/ Foto: RIA Novosti

Pe pagina sa de pe rețeaua Telegram, reprezentanta oficială a MAE rus, Maria Zaharova, a criticat din nou decizia Germaniei de a plăti compensații numai evreilor care au trăit blocada Leningradului, ignorând alți oameni care au supraviețuit acelor evenimente. Diplomatul a ridicat această problemă după ce acțiunile autorităților germane au fost aprobate de bloggerul feminist Liza Lazerson, în cadrul unei emisiuni a postului de radio ”Eho Moskvî”, scrie agenția Lenta.ru. 

”Am cerut partenerilor germani, care au efectuat plăți compensatorii umanitare să nu facă distincție între oamenii care, în egală măsură, au trăit acele evenimente teribile”, a scris Maria Zaharova. Ea a declarat că Berlinul a procedat imoral față de veteranii celui de-al Doilea Război Mondial. 

Maria Zaharova a spus deja, la o conferință de presă de luna trecută, că ”Germania nu trebuie să separe o naționalitate de alta”. În opinia ei, politicienii germani trebuie să dea dovadă de mult tact când vine vorba despre veteranii celui de-al Doilea Război Mondial.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2874971