Hot News
Putin, Merkel și Macron au discutat despre conflictul intern ucrainean
12/10
Corneliu Vlad: Războiul rece se focalizează la antipozi
12/10

MAE rus a subliniat caracterul forțat al dezvoltării de noi sisteme de arme, din cauza acțiunilor destabilizatoare ale SUA

MAE Rus/ Foto:: Izvestia

Dezvoltarea de către Rusia a unor noi sisteme de arme are un caracter forțat, ea având rolul de menținere a echilibrului strategic ce poate fi subminat de acțiunile destabilizatoare ale Statelor Unite, a declarat, la ONU, directorul adjunct al Departamentului pentru neproliferare și controlul armelor al MAE Rus, Konstantin Voronțov, citat de RT.

Declarația a fost făcută la ședința Primei Comisii a Adunării Generale a ONU, care se ocupă de problemele dezarmării.

După cum a subliniat Voronțov, apariția de noi arme în Rusia are loc progresiv, fiind însoțită de optimizarea arsenalului mijloacelor existent, inclusiv prin renunțarea la tipuri învechite.

”În același timp, dezvoltarea unor sisteme de perspectivă are un caracter forțat și are legătură cu necesitatea de a menține echilibrul strategic, ce poate fi subminat de demersurile destabilizatoare ale SUA pe linia dezvoltării unui sistem global de apărare anti-rachetă, de nimic restricționat, în combinație cu mijloacele non-nucleare de mare precizie pentru un atac global, capabile să rezolve obiective strategice, precum și de alte acțiuni ce amenință stabilitatea strategică”, a declarat diplomat, citat de agenția RIA Novosti. 

Potrivit precizărilor sale, toți acești factori vor trebui analizați ”la modul cel mai detaliat” în cadrul dialogului strategic ruso-american.

Voronțov a adăugat că acest lucru este necesar pentru o soluție pe termen lung și reciproc acceptabilă în cadrul formării noii ”ecuații de securitate”, adecvată realităților momentului.

RT amintește că, în mai, președintele rus, Vladimir Putin, a definit forțele nucleare de descurajare drept cele mai moderne din lume, Rusia figurând printre primele zece țări la cheltuieli naționale de apărare, ocupând ultimele locuri.

După cum a arătat vicepremierul Iuri Borisov, Rusia este înaintea Occidentului în domeniul dezvoltării de arme pe noi principii fizice.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875076