Hot News
Germania a respins afirmațiile despre nerespectarea de către Rusia a contractelor la gaze
16/10
Vucic va discuta personal cu Putin prețul la gaze pentru Serbia
17/10

Tolstoi: Statul a pierdut campania de informare împotriva COVID-19

Foto: RIA Novosti

Statul nu a reușit să le explice rușilor necesitatea de a se vaccina împotriva COVID-19, a declarat vicespeakerul Dumei de Stat, Piotr Tolstoi (în imagine), citat de publicația ”Gazeta”.

În opinia politicianului, responsabilitatea pentru eșecul pe linie de informare a cetățenilor revine comunității de experți și oamenilor de știință.

«Este timpul să spunem deschis: statul a pierdut campania de informare privind lupta împotriva coronavirusului și de explicare pentru oameni de ce este necesar să se vaccineze. (…) Cred că oamenii de știință și experții nu au reușit să se impună în această direcție: abordarea de genul ”noi v-am spus, voi faceți” nu funcționează», a spus el.

Tostoi a adăugat că oamenii nu au încredere în vaccin și nimeni nu le răspunde la întrebărea de ce persoanele vaccinate, oricum, se pot îmbolnăvi.

”Trebuie explicat oamenilor, trebuie să le oferim motive, nu să încercăm să-i obligăm să ne creadă, pur și simplu, pe cuvânt”, a concluzionat Tolstoi.

Despre ritmul lent de vaccinare a populației a vorbit, anterior, medicul-șef al spitalului Kommunarka, Denis Proțenko. El le-a cerut colegilor din întreaga țară să-și intensifice munca de lămurire la nivelul populației în privința coronavirusului pe fondul creșterii numărului de îmbolnăviri de COVID-19.

Mihail Murașko, ministrul Sănătății, a anunțat, la rândul lui, că peste 92% dintre pacienții cu coronavirus internați în Rusia sunt nevaccinați.

Conform statisticilor, pentru data de 17 octombrie, sunt vaccinate complet în Rusia 47, 3 milioane de persoane, adică doar o treime din populație.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875093