Hot News
Corneliu Vlad: Kievul insistă pentru implicarea militară a Occidentului în criza ucraineană
20/10
O serie de state au oferit Rusiei informații despre genocidul popoarelor URSS
21/10

„Aceasta este o nebunie”: analistul american a explicat pericolul expansiunii NATO

Jocurile periculoase ale NATO: cât mai aproape de granițele Rusiei!/ Foto: fishki.net

Expansiunea NATO spre est este „o nebunie” și ar putea să ducă la un conflict cu Rusia, spune analistul din The Washington Times, Todd Wood. În opinia sa, aderarea la alianță a Georgiei sau Ucrainei nu va aduce niciun beneficiu Statelor Unite.

„Putem ajuta la protejarea libertății în aceste regiuni. Noi putem antrena, furniza echipamentul necesar, putem vinde arme și oferi alte forme de sprijin. Dar riscul vieții americanilor de dragul unor țări precum Ucraina sau Georgia nu are sens. Opriți aceasta!”, se spune în articol.

Washingtonul nu ar trebui să dea speranța Kievului de a adera la NATO, scrie The Washington Times. Potrivit lui Wood, Ucraina și Georgia trebuie să aibă grijă de protecția statului ele însele și să nu transfere responsabilitatea pentru aceasta asupra blocului militar-politic și a Statelor Unite. Tbilisi și Kievul ar putea să-și creeze propriile alianțe, în loc să se străduiască să intre în NATO, notează jurnalistul.

Extinderea blocului politico-militar poartă o „amenințare morală” pentru alți membri ai comunității mondiale, provocându-i la comportamente agresive, notează autorul materialului.

„Este timpul să nu mai extindem organizația”, îndeamnă Wood.

Potrivit acestuia, înaintarea granițelor NATO spre est va forța Moscova să înceapă acțiuni de răspuns, care ar putea duce la un conflict militar.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875102