Hot News
Natalia Poklonsakaia, ”cel mai frumos ambasador”
23/10
Grușko: Moscova știe că NATO desfășoară arme la granițele Rusiei
23/10

Fără să vrea, Victoria Nuland a dezvăluit planurile SUA pentru o nouă hegemonie

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski și adjunctul Secretarului de Stat al SUA, Victoria Nuland / Foto: imperiyanews.ru

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski și adjunctul Secretarului de Stat al SUA, Victoria Nuland / Foto: imperiyanews.ru

În timpul vizitei sale la Kiev, pe Victoria Nuland, adjunct al Secretarului de Stat al SUA, a luat-o gura pe dinainte și a dezvăluit adevăratul rol al Washingtonului în criza energetică din Uniunea Europeană, informează portalul Smotrim.ru.

După toate probabilitățile, în prezența președintelui ucrainean, Volodimir Zelenski, adjunctul Secretarului de Stat s-a relaxat, evaluând la rece nivelul de competență al gazdei sale. La Kiev, Nuland s-a comportat cum era de așteptat, adică aşa cum trebuie să se poarte un trimis al metropolei într-o colonie îndepărtată și, de aceea, a dezvăluit, întâmplător, planurile Statelor Unite pentru hegemonie energetică globală, recunoscând indirect responsabilitatea acestora pentru criza energetică din Europa.

Gafa diplomatului american a fost sesizată de politologul rus Aleksei Martînov care, atrăgând atenția invitaților talk-show-ului ”60 de minute”, a subliniat că Washingtonul vrea o nouă hegemonie – cea energetică. În opinia lui, criza din Europa a devenit una dintre principalele etape ale realizării noului plan al SUA de cucerire a pieței mondiale.

”Legat de această criză, există acolo mai multe niveluri, unde fiecare primește profitul său. Este vorba, firește, și de rolul Washingtonului – este și în avantajul atât al Chinei, cât și al Asiei în întregul ei. Și este în avantajul birocrației europene. Printre altele, la Kiev, acest emisar al Departamentului de Stat a vorbit mai mult decât trebuie. Involuntar, Zelenski a făcut-o să fie sinceră. Doamna a spus tot, înțelegând pe cine are în fața ei. Ea a declarat că da, noi vrem să obținem și să distribuim centralizat resursele. Cu alte cuvinte, SUA și birocrații europeni vor să controleze pârghia energetică. Statele Unite visează la o nouă hegemonie. Ei dau vina pe Rusia pentru acest lucru, chiar dacă Rusia nu are nici o legătură. Așa cum procedează de regulă, americanii îi acuză pe alții de ceea ce fac sau vor să facă ei înșiși. Ce sunt birocrații europeni? Nu sunt politicieni; este o funcție cultivată de americani în ultimii 25 de ani”, a arătat expertul.

Martînov s-a declarat convins că această criză din Europa a fost provocată și că este susținută artificial. Inițiatorii acestui colaps promovează o campanie puternică, folosind în acest scop în primul rând mass media pentru a întreține isteria printre europenii de rând. Cu dezvăluirile sale neintenționate, Nuland nu a făcut decât să confirme ceea ce se știa de mult: criza din UE a fost provocată de SUA. În același timp, puțini sunt cei care au întrevăzut scopurile reale și planurile viitoare ale Washingtonului până la vizita la Kiev a adjunctului Secretarului de Stat.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875040