Hot News
Rusia a cerut din partea SUA mai multe detalii concrete privind utilizara armei nucleare
03/11
4 noiembrie, Ziua Unității Naționale în Rusia. Istoria sărbătorii
04/11

Revista de medicină The Lancet a publicat articolul Centrului ”N. Gamaleya” despre vaccinul ”Sputnik Light”

Foto: RIA Novosti

Prestigioasa revistă de medicină ”The Lancet” a publicat articolul Centrului de Cercetare ”N. Gamaleya” din Moscova referitor la eficacitatea ridicată a vaccinului împotriva coronavirusului, ”Sputnik Light”, a anunțat Fondul pentru Investiții Directe al Rusiei (RFPI), informează agenția Lenta.ru.

«RFPI anunță că noua lucrare elaborată de Centrul ”N. Gamaleya” a fost publicată în ”The Lancet”, una dintre cele mai prestigioase reviste de medicină din lume, articol ce indică faptul că vaccinul ”Sputnik Light” demonstrează un profil ridicat de securitate și antrenează un puternic răspuns imunitar umoral și celular», se arată în comunicatul oficial.

Pe parcursul studiului s-a constatat că majoritatea efectelor adverse acuzate de participanți au fost de intensitate medie sau ușoară. S-a aflat, de asemenea, că nu au fost înregistrate reacții nedorite serioase la ”Sputnik Light”.

Se menționează că FRPI a fost sponsorul studiului privind eficacitatea vaccinului.

Într-o declarație anterioară, ministrul rus al Sănătății, Mihail Murașko, a recomandat cetățenilor să folosească vaccinul, într-o singură doză, ”Sputnik Light” numai pentru revaccinare. Pentru prima injecție el a sfătuit să fie luate în considerare celelalte vaccinuri autohtone, inclusiv ”Sputnik V”.

Punctul de vedere exprimat de ministru a fost confirmat de președintele Rusiei, Vladimir Putin care, în cadrul primei ședințe de lucru a summitului G20, a declarat că vaccinul împotriva COVID-19, ”Sputnik Light” poate fi folosit pentru îmbunătățirea eficacității celorlalte seruri.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2874974