Hot News
Ministerul de Externe a propus ca Statele Unite să trimită diplomați suplimentari în Rusia pentru a normaliza situația referitorie la eliberarea vizelor
03/11
Revista de medicină The Lancet a publicat articolul Centrului ”N. Gamaleya” despre vaccinul ”Sputnik Light”
04/11

Rusia a cerut din partea SUA mai multe detalii concrete privind utilizara armei nucleare

Foto: TASS

Rusia așteaptă ca Statele Unite să întreprindă ”orice pași” pentru a aduce claritate în privința utilizării armei nucleare, a declarat viceministrul rus al Afacerilor Externe, Serghei Riabkov, în cadrul forumului online ”Dialog Fort-Ross”, scrie cotidianul „Izvestia”.

”Am dori, totuși, să vedem orice pași capabili să adauge concretețe, să spulbere incertitudinea în acest domeniu, pentru ca pragul nuclear să fie mai sus decât este astăzi. Ar fi ceva reciproc”, a spus Riabkov, citat de RIA Novosti.

El a anunțat că Moscova este gata să discute posibilitatea organizării de negocieri pe această temă cu reprezentanți ai administrației președintelui Statelor Unite la nivel interguvernamental, în cadrul dialogului strategic Rusia-SUA.

Anterior, senatorul rus Aleksei Pușkov a declarat că strategia nucleară a SUA se bazează pe o ”prostie criminală”. Așa a comentat politicianul consolidarea tehnologică a rachetelor nucleare.

În același timp, la sfârșitul lunii octombrie, aliați ai Statelor Unite din Europa și din Oceanul Pacific au încercat să împiedice trecerea Washingtonului la principiul nerecurgerii primul la arma nucleară. Marea Britanie, Franța, Germania, Japonia și Australia susțin poziția conform căreia renunțarea la principiul atacului nuclear preventiv ar putea ”conferi curaj” Moscovei și Beijingului

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875203