Hot News
MAE al Rusiei a reacționat la vorbele lui Blinken despre „greșeala anului 2014 în Ucraina”
11/11
Riabkov: Cresc riscurile unei ciocniri în Marea Neagră
12/11

Lavrov: Franța trebuie să se aștepte la o discuție serioasă cu Rusia în formatul ”2+2” despre Ucraina

Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov/ Foto: TASS

Ministrul de Externe al Rusiei, Serghei Lavrov, a declarat că la viitoarea întâlnire, de la Paris, a șefilor MAE și cei ai Ministerelor Apărării din Rusia și din Franța, părțile vor avea o discuție serioasă în legătură cu Ucraina, scrie agenția TASS.

”Din faptul că Franța avertizează că va ridica problema Ucrainei eu înțeleg că partenerii noștri francezi au realizat că nu au cum să se eschiveze de la discuția de mâine și, în general, de la responsabilitatea pentru comportamentul protejaților lor de la Kiev – mă refer la regimul președintelui Ucrainei, Volodimir Zelenski. (…) Vom avea o discuție serioasă pe această temă”, a spus ministrul la o conferință de presă. Potrivit spuselor sale, cu complicitatea Franței și a Germaniei, la Kiev ”sunt subminate și, consecvent, pe față, sunt ignorate toate sfaturile”, Acordurile de la Minsk.

Referindu-se la declarația Parisului că Rusia a refuzat să participe la întâlnirea din 11 noiembrie, în ”format Normandia”, Lavrov a arătat că ”nu acestea sunt manierele pe care ne-am obișnuit să le vedem de la partenerii francezi”.

«Când colegii francezi au declarat că Rusia a refuzat să se întâlnească la 11 noiembrie în ”format Normandia” la nivel de șefi MAE, noi le-am explicat în detaliu totul, cu creionul pe hârtie», a adăugat el.

Lavrov a subliniat că, în urmă cu numai două săptămâni, la întrevederea cu șeful MAE francez, Jean-Yves Le Drian, când a fost pentru prima dată prezentată inițiativa întâlnirii în ”format Normandia” la 11 noiembrie, l-a informat pe colegul său francez despre negocierile planificate în aceeași zi, la Moscova, cu unul dintre colegii din statele prietene.

”Dacă acest argument nu este convingător, atunci repet încă o dată: trebuie, probabil, restabilite bunele maniere, cele cu care ne-am obișnuit în diplomație și, în general, în comunicarea normală dintre oameni”, a rezumat ministrul rus de Externe.

TASS menționează că, la 12 noiembrie, miniștrii de Externe și cei ai Apărării din Rusia și din Franța vor participa, la Paris, la o ședință periodică a Consiliului ruso-francez pentru cooperare în materie de securitate și vor discuta problemele de stabilitate strategică în format 2+2.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875077