Hot News
Kremlinul a calificat inacceptabilă rezoluția congresmenilor americani referitoare la președintele Rusiei
19/11
Lavrov: Există interes pentru rezolvarea problemei transnistrene
20/11

Ambasada Rusiei a cerut ca diaspora rusă să nu mai fie persecutată în SUA

Foto: imag.one

Ambasada Rusiei la Washington a cerut Statelor Unite să înceteze persecuțiile la adresa diasporei ruse, se arată într-o declarație a misiunii diplomatice, preluată de RIA Novosti. 

Anterior, Consiliul de coordonare a organizațiilor concetățenilor ruși din SUA (KCORS) a declarat că își suspendă activitatea după o anchetă a FBI. Misiunea diplomatică a catalogat acțiunile acestei instituții ca fiind neprietenești față de Rusia. 

După cum se arată în documentul citat de RIA Novoti, motivul suspendării activității KSORS îl constituie presiunea fără precedent exercitată de autoritățile americane asupra reprezentanților comunității ruse, presiune care continuă deja de câțiva ani. Misiunea diplomatică este revoltată de acțiunile ostile ale SUA în privința rușilor suspectați că muncesc pe teritoriul Statelor Unite fără a fi înregistrați ca agenți străini. 

Ambasada a adăugat că, uneori angajații FBI au făcut percheziții și au interogat diaspora într-o manieră grosolană și le-au confiscat lucrurile personale. Prin acțiunile lor, Statele Unite refuză ca persoanele venite din Rusia să țină legătura cu patria și să păstreze moștenirea lor culturală și lingvistică, au subliniat diplomații. 

”Activitatea socială a concetățenilor noștri are un caracter absolut deschis, transparent”, a anunțat ambasada și a cerut Statelor Unite să pună imediat capăt persecuțiilor la care este supusă diaspora rusă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875124