Hot News
Putin consideră că acțiunile Occidentului în Marea Neagră depășesc anumite limite
19/11
Ambasada Rusiei a cerut ca diaspora rusă să nu mai fie persecutată în SUA
19/11

Kremlinul a calificat inacceptabilă rezoluția congresmenilor americani referitoare la președintele Rusiei

Purtătorul de cuvânt al președintelui rus, Dmitri Peskov/ Foto: postnews24.ru

Iniţiativa congresmenilor americani de a ”nu-l recunoaşte” preşedinte pe Vladimir Putin în cazul în care acesta se decide să candideze pentru un nou mandat, este inaccpetabilă şi demonstrează amestecul oficial al Washingtonulului în treburile interne ale altor ţări, a declarat secretarul de presă al liderului de la Kremlin, Dmitri Peskov, citat de RT.

”De fapt, nu este altceva decât o excelentă demonstrație… că Statele Unite se amestecă oficial în treburile interne ale altor țări. Considerăm inacceptabile astfel de inițiative ale congresmenilor. Considerăm că este un amestec în treburile noastre”, a subliniat reprezentantul Kremlinului, citat de RIA Novosti.

Peskov a subliniat că numai rușii își pot decide președintele.

După cum amintește RT, congresmenii Steve Cohen și Joe Wilson au depus în Camera Reprezentanților a SUA propunerea de a nu-l recunoaște pe Vladimir Putin ca șef al statului rus dacă va candida pentru funcția de președinte în 2024.

Prim-vicepreședintele Comitetului Consiliului Federației pentru afaceri internaționale, Vladimir Djabarov, a declarat că adoptarea de către Congres a respectivei rezoluții ar duce la o rupere a relațiilor ruso-americane. Iar prim-adjunctul președintelui Comitetului pentru afaceri internaționale, Aleksei Cepa, a definit rezoluția drept absurdă.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875065