Hot News
MAE Rus, despre pregătirile întâlnirii dintre Putin și Biden
22/11
Președintele Putin s-a oferit voluntar pentru testarea vaccinului nazal împotriva COVID-19
23/11

Serviciul Rus de Informații Externe a numit Departamentul de Stat al SUA drept o portavoce pentru informații mincinoase

Departamentul de Stat al SUA, până nu demult, o instituție destul de respectabilă, se transformă într-o portavoce pentru propaganda mincinoasă, se scrie în comunicatul Biroul de Presă al SRV/ Foto: rusdialog.ru

Serviciul Rus de Informații Externe (SVR) a acuzat Departamentul de Stat că, folosind metoda propagandei lui Goebbels, răspândește informații false despre pregătirea invaziei Ucrainei de către Armata Rusă.

Departamentul de Stat al SUA răspândește informații false despre concentrarea forțelor pe teritoriul Rusiei pentru o invazie militară a Ucrainei, a declarat biroul de presă al Serviciului de Informații Externe.

«În ultima vreme, oficialii de la Washington intimidează activ comunitatea mondială, pretinzând că Rusia ar pregăti o ”agresiune” împotriva Ucrainei. Potrivit datelor primite, Departamentul de Stat al SUA, prin canale diplomatice, aduce aliaților și partenerilor săi informații absolut false despre concentrarea forțelor pe teritoriul țării noastre pentru o invazie militară a Ucrainei», a menționat SRV.

Serviciul de presă a subliniat că Washingtonul, referindu-se la unele ”informații de încredere”, pictează ”o imagine teribilă a modului în care hoardele de tancuri rusești vor începe să zdrobească orașele ucrainene”.

”Este surprinzător faptul cât de repede departamentul de politică externă, anterior destul de respectabil, se transformă într-o portavoce pentru propaganda mincinoasă”, a declarat Biroul de Presă.

Totodată, SRV a subliniat că un astfel de comportament ar putea duce la consecințe extrem de periculoase.

«Citatul atribuit ministrului de propagandă al Germaniei naziste, Joseph Goebbels, spune: ”Cu cât este mai monstruoasă minciuna, cu atât mulțimea va crede mai mult în ea”. Desigur, o astfel de linie se încadrează în cursul anti-rus al Occidentului», a menționat Biroul de presă al SVR.

SVR și-a exprimat, de asemenea, îngrijorarea cu privire la înaintarea Forțelor Armate ucrainene în adâncul ”zonei gri” din Donbass și acumularea de trupe în zonele de frontieră, care se desfășoară cu sprijinul deplin al Occidentului.

Presa străină a început din ce în ce mai des să publice știri potrivit cărora Moscova ar concentra trupe la granița ruso-ucraineană. Secretarul de presă al președintelui rus, Dmitri Peskov, a menționat că Ministerul Apărării mută forțe și mijloace pe teritoriul său și la propria discreție, neamenințând pe nimeni. De asemenea, Kremlinul a subliniat în repetate rânduri că conflictul din Ucraina este unul de politică internă și Rusia nu se amestecă în el.

În același timp, Statele Unite și aliații lor din NATO și-au sporit semnificativ activitățile militare în Marea Neagră. Potrivit Ministerului Rus al Apărării, Statele Unite încearcă să creeze o grupare de trupe în apropierea granițelor ruse, iar unul dintre obiectivele Washingtonului este explorarea militară a Ucrainei. SUA studiază situația în vederea unei soluții militare a conflictului din Donbass de către partea ucraineană, consideră ministerul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875091