Hot News
Sluțki: Învinuind Rusia, Polonia vrea să fugă de responsabilitatea pentru încălcarea drepturilor migranților
27/11
Narîșkin: Nu va fi nici o invazie a Rusiei în Ucraina; este o acțiune de propagandă a SUA
27/11

Zaharova: SUA știau de grupurile de hackeri arestate de europeni

Purtătoarea de cuvânt a MAE Rus, Maria Zaharova/ Foto: TASS

Washingtonul era la curent cu ampla activitate desfășurată de hackerii din Ucraina în Europa și în Statele Unite, dar a anunțat că doar cetățenii ruși constituie o amenințare cibernetică, a scris reprezentanta oficială a Ministerului de Externe al Rusiei, Maria Zaharova, pe pagina sa de pe rețeaua socială Telegram, relatează agenția Rambler.

”Europolul și Eurojust au întreprins luna trecută o serie întreagă de operațiuni de prindere și arestare a grupurilor de hackeri. Hackeri ruși? În sfârșit! Dar nu, surpriză: toți s-au dovedit a fi ucraineni. (…) Poate serviciile speciale americane nu au știut de existența unor hackeri ne-ruși? Ba dimpotrivă. Washingtonul a știut foarte bine totul, având în vedere că la operațiunile Europolului au participat angajați ai FBI”, a precizat Zaharova.

Diplomatul a menționat că respectivele grupuri desfășurau activități criminale încă din 2019. Iar numărul victimelor șantajului cibernetic se ridică la aproape două mii de oameni din 71 de țări, inclusiv din Statele Unite. Au avut de suferit companii din SUA, Marea Britanie, Franța și din alte state occidentale. Pagubele cumulate provocate de acțiunile răuvoitorilor se cifrează la 120 de milioane de dolari.

Norvegienii sunt convinși că infractorii prinși sunt cei care se fac resposabili de atacul asupra instituțiilor din SUA și Europa ale gigantului industrial Norsk Hydro”, a adăugat Zaharova.

Reprezentanta oficială a MAE Rus și-a exprimat, de asemenea, nedumerirea privind absența unei reacții din partea țărilor occidentale la identificarea grupului de hackeri din Ucraina.

«Unde sunt declarațiile partenerilor occidentali despre ”hackerii ucraineni” și atacurile comise de ei? Unde sunt amenințările cu sancțiuni pentru că, ”de mulți ani, Kievul nu luptă împotriva infracțiunilor informatice, presupus lansate de pe teritoriul național cu complicitatea serviciilor speciale naționale?”», a concluzionat Zaharova.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875109