Hot News
Ambasadorul Antonov a comparat strigătele despre ”amenințarea rusă” la adresa Ucrainei cu eprubeta lui Powell
29/11
Forțele Aerospațiale Ruse vor primi noi avioane echipate cu arme hipersonice
30/11

Kremlinul speră că întâlnirea dintre Putin și Biden va avea loc anul acesta

Președintele Federației Ruse, Vladimir Putin și președintele SUA, Joe Biden

Colaj: yandex.ru

Data întâlnirii preşedintelui Rusiei, Vladimir Putin, cu omologul său american, Joe Biden, nu a fost încă stabilită, dar Kremlinul speră că ea se va desfăşura în cursul acestui an, relatează agenţia RIA Novosti.

”Sperăm că dialogul ar putea avea loc până la sfârșitul anului. Dar nu avem, încă, o dată exactă”, a declarat secretarul de presă al liderului rus, Dmitri Peskov.

El a adăugat că, după toate probabilitățile, discuțiile se vor derula în format de videoconferință.

După cum menționează RIA Novosti, viceministrul rus al Afacerilor Externe, Serghei Riabkov, a anunțat, duminica trecută, că instituția se ocupă în mod temeinic de pregătirea summitului. Potrivit spuselor sale, ”agenda de lucru este uriașă”. La rândul său, ministrul de Externe, Serghei Lavrov, a precizat că în cadrul posibilei întâlniri a președinților va fi abordat și subiectul Ucraina.

Peste Ocean, secretarul de presă al Casei Albe, Jen Psaki, a declarat, marți, că Washingtonul nu este încă pregătit să anunțe eventuale contacte între președintele Statelor Unite și cel al Rusiei.

Vorbind la Colegiul extins al Ministerului de Externe al Rusiei, președintele Putin a declarat că summitul cu Biden, din iunie, de la Geneva, ”a întredeschis o serie de oportunități pentru dialog și pentru o echilibrare treptată a relațiilor”.

 

1 Comment

  1. Hanick spune:

    Je to jen symbolika. Prezident Biden není tou správnou osobou pro dialog.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875082