Hot News
Putin a purtat negocieri cu Modi
07/12
Zaharova a dezmințit informații false despre evacuarea cetățenilor americani din Ucraina
07/12

”Am luptat până la capăt, dar rușii au fost mai buni”: reacția presei croate la înfrângerea din finala Cupei Davis

Rusia câștigă Cupa Davis pentru a treia oară (echipa Rusiei, în partea stânga)/ Foto: TASS

Echipa masculină a Rusiei a repurtat prima ei victorie în Cupa Davis din 2006 și a pus un punct strălucit poate celui mai bun an din istoria tenisului rusesc. Victoria a fost adusă Rusiei de Andrei Rubliov și Daniil Medvedev, care i-au învins în finală pe Borna Goyo și, respectiv, Marin Cilic.

După înfrângere, Goyo a fost atât de supărat, încât a fugit de jurnaliști, iar mai târziu a declarat că ”ar prefera să nu dea ochii cu ei”. Ulterior însă, croații au recunoscut că Rusia a fost, cu adevărat, mai puternică. În același timp, unii dintre fanii străini ai tenisului s-au arătat revoltați de noul format al Cupei Davis.

Un sezon istoric

Este pentru prima dată în istorie, când, într-un singur sezon, Rusia câștigă atât Cupa Davis, cât și Cupa Billie Jean King (turneul echipelor naționale feminine). De asemenea, la Olimpiada de la Tokyo, perechea rusă Anastasia Pavliucenkova și Andrei Rubliov au luat aurul la dublu mixt, trecând în finală de compatrioții lor Elena Vesnina și Aslan Karațev.

În sfârșit, rușii au avut și rezultate individuale de răsunet, cea mai importantă dintre ele fiind victoria lui Daniil Medvedev la US Open, unde, în finală, l-a bătut pe Novak Djokovic.

Victoria din Cupa Davis a devenit sfârșitul logic al acestui an nebunesc.

În finală, Rusia a întâlnit ”calul negru” al turneului, echipa Croației, care, în semifinală, i-a eliminat în mod surprinzător pe sârbii în frunte cu Djokovic.

Principalul atu din mâneca croaților a fost perechea formată din campionii olimpici de la Tokyo, Nikola Mektic și Mate Pavic. Conform regulamentului turneului, mai întâi s-au jucat două meciuri de simplu, după care, în caz de egalitate, s-ar fi organizat și un meci dublu. Rusia nu trebuia în nici un caz să ajungă aici, deoarecere era practic ireală o victorie în fața lui Mektic și a Pavic.

Din fericire, Andrei Rubliov a reușit să-l învingă, nu fără greutate (6:4, 7:5), în primul meci pe Borna Goyo, locul 278 ATP, în timp ce Daniil Medvedev a trecut de Marin Cilic, poziția 30 în clasamentul ATP, dar și aici după un tie-break destul de lung (7:6, 6:2).

Oricum ar fi, nu s-a ajuns la meciul de dublu, iar Rusia a învins fără probleme Croația (2-0), câștigând a treia Cupă Davis din istorie. Pe celelalte două le-a cucerit în 2002 și 2006.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875094