Hot News
Putin și Xi Jinping vor avea o  întrevedere prin videoconferință pe 15 decembrie
14/12
Peskov a răspuns amenințărilor din partea G7 la adresa Moscovei
14/12

Putin a ridicat ferm problema restituirii proprietăților diplomatice, la întâlnirea cu Biden

Una dintre proprietățile diplomatice ruse confiscate în SUA - sediul Consulatului General din Seattle/ Foto: news.myseldon.com

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, i-a cerut omologului său american, Joe Biden, să fie restituite proprietățile diplomatice ale Rusiei din Statele Unite.

În cadrul negocierilor, desfășurate la 7 decembrie, pe un ton ferm, președintele Rusiei, Vladimir Putin, i-a cerut omologului său american, Joe Biden, să fie restituite proprietățile diplomatice ale Rusiei din Statele Unite, relatează agenția RIA Novosti, citându-l pe ministrul adjunct de externe rus, Serghei Riabkov.

”Însăși forma în care a fost ridicată această problemă (în dialogul cu Biden – n.r.) – sunt convins că a atras o atenție suplimentară asupra acestui subiect”, a precizat Riabkov. Totodată, el nu a dezvăluit care a fost reacția lui Biden la această solicitare.

După cum menționează Lenta.ru, este vorba inclusiv despre ansamblurile rezidențiale de pe teritoriul Statelor Unite, care sunt deținute oficial de Moscova. Washingtonul a închis accesul la aceste locuințe în cadrul pachetului de sancțiuni din decembrie 2016. La acel moment, administrația fostului președinte al SUA, Barack Obama, a adoptat sancțiuni împotriva Rusiei pe motiv că Moscova s-ar fi amestecat în alegeri și ar fi încercat să exercite presiuni asupra diplomaților americani. Rusia respinge toate acuzațiile.

Potrivit cotidianului britanic Financial Times, în timpul negocierilor din 7 decembrie, Biden a cedat în fața lui Putin în altă chestiune, care nu se referă la proprietățile diplomatice ale Rusiei. Publicația este de părere că o astfel de concesie poate fi considerată discuția privind îngrijorarea Rusiei legată de extinderea NATO.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875101