Hot News
Varianta Omicron a coronavirusului este de origine artificială, susține un virusolog
16/12
În Marea Britanie s-a cerut recunoașterea responsabilității Occidentului pentru criza ucraineană
16/12

Volumul investițiilor rusești în titluri de stat americane a scăzut în luna octombrie la 3,7 miliarde de dolari

Clădirea Ministerului de Finanțe din SUA/ Foto: RIA Novosti

Volumul investițiilor rusești în titluri de stat americane a scăzut în luna octombrie față de luna precedentă și s-a redus la 3,720 miliarde dolari, se arată în documentele publicate miercuri de Ministerul Finanțelor din SUA.

În septembrie, această cifră s-a ridicat la 3,918 miliarde de dolari, iar în august, la 4,004 miliarde de dolari. În octombrie, obligațiunile pe termen lung în investițiile rusești au reprezentat 554 milioane dolari, iar cele pe termen scurt, 3,1 miliarde dolari. În septembrie, primul indicator a fost estimat la 204 milioane de dolari, iar cel de-al doilea la 3,7 miliarde de dolari.

În primăvara anului 2018, Rusia a început să-și reducă brusc investițiile în datoria publică americană. În aprilie, nivelul lor a scăzut de la 96 miliarde dolari la 48,7 miliarde dolari, iar în mai, la 14,9 miliarde dolari. În august 2019, Rusia și-a majorat, pentru prima dată din luna februarie, investițiile în titluri de stat americane la 9,3 miliarde de dolari.

În martie 2020, Federația Rusă și-a redus cu mai mult de trei ori volumul investițiilor în titluri de stat americane față de februarie: de la 12,58 miliarde dolari, la 3,85 miliarde dolari. În aprilie, volumul investițiilor a fost din nou crescut la 6,85 miliarde dolari, datorită obligațiunilor pe termen scurt. În mai anul trecut, Rusia și-a redus volumul investițiilor de la 6,85 miliarde dolari, la 5,39 miliarde dolari.

Japonia a rămas cel mai mare deținător de titluri de stat americane în luna septembrie, cu aproximativ 1,3 trilioane de dolari. China a ajuns pe locul al doilea cu aproape 1,07 trilioane de dolari.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875048