Hot News
MAE: Rusia va lua măsuri, dacă nu vor răspunde la ideea privind garanțiile de securitate
01/01
Adio, colegul nostru drag, Lucian Pal!
02/01

Skvorțova a anunţat termenul limită pentru înregistrarea unui nou vaccin rusesc anti-COVID-19

Șefa Agenției Medico-Biologice a Rusiei (FMBA), Veronika Skvorțova/ Foto: RIA Novosti

Șeful Agenției Federale pentru Medicină și Biologie, Veronika Skvorțova, a relatat despre dezvoltarea unui nou vaccin împotriva coronavirusului, care a primit numele de „Convasel”.

 Potrivit acesteia, instituția intenționează să prezinte, până la sfârșitul acestui an, un raport privind respectivul preparat. Astfel de termene sunt determinate de necesitatea de a ține sub observație persoanele care s-au vaccinat în august-septembrie.

„Dacă spunem ca totul să fie bine, este vorba despre șase luni de observații după administrarea vaccinului. Dacă va fi aşa, asta înseamnă că va fi înainte de sfârșitul primului trimestru”, a spus Skvorțova pentru postul de televiziune Rossiya 24. 

Platforma industrială pentru fabricarea medicamentului este gata, îndeplinește pe deplin cele mai înalte cerințe GMP și permite producerea a până la 30 de milioane de doze pe an, a adăugat șefa Agenției menționate. În timpul testelor, niciunul dintre cei 150 de voluntari nu s-a îmbolnăvit, până acum, de COVID-19.

Vaccinarea rămâne cea mai fiabilă modalitate de protecție împotriva COVID-19. Potrivit șefului Ministerului Sănătății din Rusia, Mihail Murașko, rata de vaccinare în rândul cazurilor COVID-19 nu depășește patru procente.

Vaccinarea se poate face în orice regiune a Rusiei. În august, anul trecut, Ministerul Sănătății a înregistrat ”Sputnik V” – primul vaccin din lume pentru prevenirea COVID-19, dezvoltat de Centrul de Cercetare ”N. Gamaleya”. De asemenea, în Rusia au fost create vaccinurile „EpiVakKorona”, de la Centrul ”Vektor” al Rospotrebnadzor și „KoviVak”, de la Centrul Ciumakov al Academiei de Ştiințe a Rusiei.

La începutul lunii mai 2021, s-a anunţat înregistrarea celui de-al patrulea medicament intern, „Sputnik Light”, iar la sfârșitul lunii august – „EpiVacCorona-N”, de la „Vector”. În noiembrie, a fost aprobat primul vaccin pentru adolescenți, în Rusia, denumit Gam-COVID-Vak M.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875078