Hot News
The National Interest: SUA pot sacrifica Țările baltice de dragul unui acord cu Rusia
03/01
Cinci puteri nucleare au declarat că este necesară prevenirea unui război nuclear. Reacția Kremlinului
03/01

A demonstrat lumii întregi: Rusia a devenit una dintre țările care s-a adaptat cel mai bine la pandemie

Foto: nbatig.ru

Spre deosebire de multe alte țări ale lumii, Rusia a reușit să evite izolarea politică în condiții de pandemie. O realitate confirmată de numărul mare de forumuri internaționale care s-au desfășurat, în 2021, în orașele țării. Publicația PolitRossia a alcătuit un top al celor mai mari evenimente de nivel mondial organizate de Rusia în anul care a trecut.

Blocul economic

O evaluare corectă și o abordare la fel de corectă de către autoritățile Federației Rusiei a modului de îmbunătățire a situației epidemiologice din țară au permis ca Forumul Economic Estic – WEF 2021 să fie din nou organizat. Forumul a strâns peste 4000 de participanți, iar în cadrul lui a fost semnat un număr record de acorduri – 380, în valoare totală de 3,6 trilioane de ruble.

După o pauză de un an, a avut loc cel de-al 24-lea Forum economic internațional de la Sankt-Petersburg – SPIEF 2021. A fost vizitat de aproape 13.000 de participanți. Au fost încheiate tranzacții în valoare totală de 3,8 trilioane de ruble.

La Ekaterinburg, s-a desfășurat cu succes cea de-a treia sesiune itinerantă a Forumului Economic Eurasiatic de la Verona – ”Rusia și Italia: Arta inovării”. Cu acest prilej, participanții au discutat despre perspectivele cooperării economice și industriale în lumina dezvoltării științifice și tehnologice.

Tot în Rusia s-a desfășurat Conferința internațională privind exploatarea resurselor de petrol și gaze din zona arctică și platoul continental ale Rusiei, RAO/CIS Offshore 2021. Evenimentul și-a consolidat statutul de principală platformă internațională, unde sunt analizate problemele cheie ale exploatării mărilor din Oceanul Înghețat de Nord, din Orientul Îndepărat și a Rutei maritime de nord.

Blocul militar

Forumul Internațional Tehnico-Militar ”Armia-2021” s-a desfășurat cu succes în Rusia, în pofida pandemiei. Pe parcursul evenimentului au fost încheiate 41 de contracte de stat cu 27 de companii din diferite domenii ale industriei, în valoare totală de peste 500 de miliarde de ruble.

Cu la fel de mult succes, Rusia a organizat Jocurile internaționale militare ”ArMI-2021”. Ele au devenit cele mai ample din istoria Jocurilor: au participat 277 de echipe de militari din 42 de țări din Asia, Africa, Europa și America Latină. Primul loc a fost ocupat de militarii ruși.

Al 15-lea Salon aerospațial internațional MAKS-2021 s-a desfășurat în condiții de restricții pentru participare internațională, dar evenimentul, unic în felul său, și-a păstrat amploarea. La expoziție au luat parte 831 de companii din 56 de țări ale lumii, iar suma contractelor încheiate a fost de 265 de miliarde ruble.

Blocul sportiv

În pofida pandemiei, Rusia a reușit să organizeze în mod strălucit trei mari evenimente sportive: Campionatul European de Fotbal – Euro-2020, Campionalul european de înot în bazin scurt, precum și Campionatul mondial de fotbal pe plajă. Ultima competiție a fost câștigată de echipa Rusiei.

Blocul cultural și social

Imagine de la cea de-a 43-a ediție a Festivalului Internațional de Film de la Moscova / Foto:slovodel.com

Și în anul care a trecut, capitala Rusiei a găzduit, în toată splendoarea ei, cea de-a XLIII-a ediţie a Festivalului Internațional de Film de la Moscova. Au participat, cu lucrările lor, regizori din cele mai diferite colțuri ale lumii: din Cuba până în Japonia, din Norvegia până în India.

În Rusia s-a desfășurat, de asemenea, ce-a de-a V-a Conferință internațională pentru tehnologii cuantice ICQT-2021. Cei mai buni experți mondiali în domeniu s-au întâlnit la Moscova pentru a discuta proiecte cuantice pilot în medicină, logistică, securitatea informației și producție.

În 2021, orașul Sankt-Petersburg a găzduit Conferința internațională de luptă împotriva coronavirusului. Din păcate, în timpul evenimentului, situația epidemiologică din capitala nordică a țării a lăsat mult de dorit. Deși guvernatorul orașului, Aleksandr Beglov, a vorbit la conferință despre reușitele orașului în planul măsurilor anti-covid, evenimentul s-a derulat în contextul în care Sankt-Petersburgul s-a situat, atunci, în fruntea clasamentului orașelor cu cel mai mare ritm de creștere a ratei de infectare și a anti-recordurilor zilnice de decese printre pacienții cu coronavirus. La mortalitate, Sankt-Petersburg a afișat de multe ori anti-recorduri, eclipsând chiar și Moscova.

Al treilea Forum Eurasiatic al Femeilor / Foto: dum-spb.ru

Al treilea Forum eurasiatic al femeilor a fost, de asemenea, organizat cu succes în Rusia, anul trecut. Forumul a devenit cea mai importantă platformă internațională, care a reunit femei-lider de pe toate continentele lumii. La eveniment s-a vorbit despre rolul femeii în lumea modernă, problemele globale actuale și variantele de soluționare a acestora.

Forumul internațional ”Ziua mondială a calității – 2021”, susținut de ONU, a avut loc tot în Rusia. La el au participat cei mai de seamă experți autohtoni și specialiști din SUA, Israel, Australia, Republica Belarus și din alte țări.

Calitatea și nivelul evenimentelor internaționale organizate de Rusia în anul care a trecut nu lasă urmă de îndoială în privința calităților ei organizatorice nici în cazul rușilor, nici al străinilor. Conducerea rusă a reușit să adapteze țara la noile condiții și să nu permită ca noul coronavirus să oprească sau să distrugă viața socială. În plus, toate aceste evenimente au ajutat, încă o dată, la creșterea autorității Rusiei pe arena mondială.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875075