Hot News
Duma de Stat: Poziția democraților privind Nord Stream-2 arată seriozitatea cu care Biden abordează dialogul
07/01
Când vor obține oamenii nemurirea
07/01

Zaharova: În SUA nu se înțelege ce se întâmplă în Kazahstan

Purtătoarea de cuvânt a MAE Rus, Maria Zaharova/ Foto: TASS

Unii reprezentanți ai Statelor Unite nu înțeleg ce se întâmplă în Kazahstan și prezintă acest lucru drept poziție oficială a Washingtonului, a declarat purtătoarea de cuvânt a MAE Rus, Maria Zaharova, citată de TASS.

Este modul în care diplomatul a comentat declarația secretarului de presă al Casei Albe, Jen Psaki, potrivit căreia Statele Unite au semne de întrebare în privința caracterului legal al solicitării autorităților Kazahstanului de a se desfăşura, în țară, forțe ale Organizației Tratatului de Securitate Colectivă (ODKB).

”Toți s-au obișnuit ca unii dintre reprezentanții Washingtonului să nu înțeleagă tot ce se întâmplă, prezentând acest lucru ca poziție oficială americană”, a scris Zaharova pe contul său de pe rețeaua Telegram.

În același timp, reprezentanta oficială a MAE Rus a comentat și declarația șefului diplomației Uniunii Europene, Josep Borrell, privind ajutorul militar acordat Kazahstantului de către ODKB, amintindu-i acestuia că trebuie evitat ca extremismul să-și facă de cap.

În cursul zilei de joi, Borrell a afirmat că ajutorul militar acordat Kazahstanului, de către ODKB, duce cu gândul la situații despre care este mai bine să nu îți amintești.

”După cum se spune, chiar și un ceas defect arată ora exactă de două ori pe zi. Borrell are dreptate: trebuie evitat ca extremismul să-și facă de cap și acest lucru nu trebuie uitat”, a scris Zaharova pe Telegram.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2874983