Hot News
Zaharova: În SUA nu se înțelege ce se întâmplă în Kazahstan
07/01
Kazahstan: Președintele Tokaev a ordonat forțelor de ordine să tragă fără avertisment
07/01

Când vor obține oamenii nemurirea

Foto: secenov.ru

Este foarte posibil ca actuala generație să trăiască până la apariţia tehnologiei nemuririi, consideră omul de știință Mihail Batin, șeful Fundației ”Știința împotriva îmbătrânirii” și al Organizației civice Open Longevity, relatează cotidianul Izvestia.

Vorbind despre principalele trenduri în căutarea nemuririi, omul de știință a evidențiat, în primul rând, transplantul.

”Această direcție va primi o nouă dezvoltare când noi vom învăța să creștem organe, să folosim bioincubatoarele, clonarea terapeutică, xenotransplantul – când un organ uman este crescut într-un animal. Mai este și medicina regenerativă – capacitatea de a stimula aceste procese chiar în organismul uman ”, a explicat cercetătorul pentru Lenta.ru.

Potrivit spuselor sale, pentru obținerea unui progres în problema nemuririi, trebuie să știm să modelăm activitatea creierului. Deocamdată, oamenii de știință nu au prea multe de spus despre cum funcționează conștiința, dar lucrează intens în această direcție.

Batin a subliniat că studierea mecanismului de îmbătrănire este elementul cheie în căutarea nemuririi. În acest caz, nu trebuie suprapuse cuvintele ”îmbătrânire” și ”timp”.

”Îmbătrânirea este un set de procese biologice, când proteinele se deteriorează, se acumulează produse ale reacțiilor chimice, iar organismul începe să scârțâie. Îndepărtarea acestor reziduuri reprezintă o misiune esențială. Pe de altă parte, se modifică inclusiv activitatea genomului și trebuie făcut astfel încât el să funcționeze ca la o persoană tânără”, a spus cercetătorul.

Batin a mai explicat că, în privința organelor, importantă nu este simpla lor prezență, ci îndeplinirea funcțiilor lor. De aceea, esențială este nu atât recrearea organului în sine, cât a funcției acestuia.

În lupta împotriva îmbătrânirii, ajutorul poate veni și din partea inteligenței artificiale, care ar putea să strângă și să prelucreze informații.

Izvestia menționează că, în noiembrie anul trecut, președintele Rusiei, Vladimir Putin, a vorbit despre cât de important este ca inteligența artificială să lucreze pentru binele omului. Liderul rus consideră că se impune asigurarea securității noilor tehnologii pentru omenire, pentru ca ele să lucreze ”spre binele omului, să-l ajute să protejeze planeta, să-i asigure o dezvoltare durabilă”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875053