Hot News
Când vor obține oamenii nemurirea
07/01
Orașele rusești cu cel mai ridicat nivel de trai
07/01

Kazahstan: Președintele Tokaev a ordonat forțelor de ordine să tragă fără avertisment

Președintele Kazahstanului Kasîm-Jomart Tokaiev se adresează națiunii/ Foto: TASS

Forțele de ordine și armata au voie să deschidă focul fără avertisment. Un astfel de ordin a fost dat de către președintele Kazahstanului, Kasîm-Jomart Tokaev. Noul său apel către națiune a fost transmis în direct, la canalul ”Habar 24 TV”.

În străinătate se fac apeluri către părți, în vederea negocierilor pentru o soluționare pașnică a problemei. Ce nonsens! Ce fel de negocieri pot exista cu criminalii și cu asasinii? Am avut de-a face cu bandiți înarmați și antrenați. Atât locali, cât și străini. Tocmai cu bandiții și cu teroriștii! Ei trebuie anihilați! Și o vom face, cât de curând!”, a spus Tokaev.

Tot în discursul său, președintele Kazahstanului și-a exprimat recunoștința față de șefii țărilor ODKB (Organizația Tratatului pentru Securitate Colectivă – n.r.) pentru sprijinul acordat în soluționarea conflictului. Tokaev a menționat că contingentul de menținere a păcii a sosit în republică pentru o scurtă perioadă de timp, cu misiunea de a îndeplini funcția de acoperire și sprijin”.

Aș dori să exprim o recunoștință deosebită față de președintele rus, Vladimir Putin. El a răspuns rapid și prietenește la cererea mea de ajutor”, a adăugat Tokaiev.

În încheiere, președintele Kazahstanului le-a promis cetățenilor că-i va supune, pe toți bandiții” reținuți, la cea mai severă pedeapsă penală și, de asemenea, că va analiza de ce statul a dormit și a scăpat din vedere pregătirea subterană a atacurilor teroriste, de către celulele adormite ale militanților”. Potrivit lui Tokaev, 20.000 de teroriști, urmând un plan clar”, au atacat Alma-Atî, fosta capitală a republicii.

Agenția Rambler subliniază faptul că președintele Kazahstanului s-a adresat națiunii în limba rusă.

La ora actuală, după cum transmit agențiile de știri, forțele de ordine guvernamentale controlează situația din țară, însă, pe străzile din Alma-Atî se aude zgomotul schimbului de focuri.

Ultima oră:

Prim-adjunctul șefului Administrației Prezidențiale din Kazahstan, Dauren Abaev, a spus că printre protestatari s-au numărat lunetişti cu puști.

”Din partea teroriştilor au acţionat lunetişti cu puşti speciale, iar camerele de supraveghere au fost distruse. Țintele principale ale lunetiștilor au fost lucrătorii organelor de ordine”, îl citează agenția Tengrinews.kz.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875114