Hot News
Kazahstan: Președintele Tokaev a ordonat forțelor de ordine să tragă fără avertisment
07/01
Kazahstan: Consilierul lui Nazarbaev a anunțat existența unei conspirații în rândurile structurilor de forță
07/01

Orașele rusești cu cel mai ridicat nivel de trai

Imagine din Moscova / Foto: million-wallpapers.ru

Moscova, Sankt-Petersburg, Groznîi, Magnitogorsk și Vladimir sunt orașele cu cel mai ridicat nivel al calității vieții, relatează agenția RIA Novosti, citând rezultatele unui studiu realizat de specialiștii Universității Financiare a Guvernului Rus.

În elaborarea studiului s-a ținut cont de următorii factori: nivelul de venit al populației, tendința de a emigra, interesul pentru valori culturale (teatru, cărți, muzee), starea drumurilor și calitatea modului de funcționare a transportului în comun, a sistemului medical și a educației, activitatea serviciilor publice, statusul ecologic, starea de anxietate a populației, precum și prevalența violenței domestice și a traumatismelor.

Sankt-Petersburg / Foto: badfon.ru

În fruntea clasamentului se află Moscova, urmată, pe locul doi, de Sankt-Petersburg și, pe trei, de Groznîi. Printre lideri figurează, de asemenea, Magnitogorsk, Vladimir, Tula, Kaluga, Naberejnîe Celnî, Belgorod și Nijni Novgorod. La sfârșitul clasamentului se află Habarovsk, Astrahan și Barnaul.

Potrivit viceministrul rus al Resurselor Naturale, Dmitri Tetenkin, creșterea calității vieții constituie unul dintre principiile de bază ale economiei ciclice, pe care intenționează să o implementeze în țară.

În topul orașelor care oferă cele mai bune condiții de trai – rating alcătuit de compania de consultanță americană Boston Consulting Group ce intră, alături de McKinseey și Bain & Company, în ”marea troică a consultanților în management” – Moscova a depăşit Singapore, Sidney, Paris, Berlin și Tokyo.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875066