Hot News
MAE rus: Potențial, OSCE ar putea juca un rol folositor în privința acordurilor referitoare la garanții de securitate
14/01
Zaharova i-a răspuns lui Nuland care și-a imaginat că ar fi rusoaică
14/01

Riabkov a declarat că nu există motive pentru alte întâlniri cu SUA

Viceministrul rus al Afacerilor Externe, Serghei Riabkov / Foto:zakonvremeni.ru

În momentul de față, Rusia nu are motive să participe la alte întâlniri cu reprezentanți ai Statelor Unite pentru a discuta despre garanțiile de securitate în Europa, a declarat viceministrul rus al Afacerilor Externe, Serghei Riabkov, relatează Lenta.ru. 

”Fără a ne lămuri dacă, de cealaltă parte, există măcar o oarecare șansă, vreo rezervă de flexibilitate pe subiectele serioase, nu văd nici un motiv pentru care, în următoarele zile, ne-am așeza din nou la masă, ne-am reuni și a relua aceleași discuții”, a explicat adjunctul ministrului de Externe al Rusiei. 

Într-un interviu acordat postului de televiziune RTVI, Riabkov a declarat că Statele Unite și NATO nu vor să renunțe la extinderea pe mai departe a Alianței spre Est. Diplomatul a spus că Washingtonul și Bruxelles-ul nu vor să discute principalele cerințe formulate de Moscova în privința garanțiilor de securitate în Europa. 

Lenta.ru menționează că, în ultima săptămână, Rusia a participat la două runde de negocieri axate pe propunerile Moscovei referitoare la garanțiile de securitate în Europa. Prima, cu delegația Statelor Unite, s-a desfășurat la Geneva, în data de 10 ianuarie, a doua (în cadrul reuniunii Consiliului Rusia-NATO), a avut loc pe 12 ianuarie, la Bruxelles.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875116