Hot News
Riabkov a declarat că nu există motive pentru alte întâlniri cu SUA
14/01
Lavrov a prezis o confruntare între cetățenii ruși din Ucraina și NATO
14/01

Zaharova i-a răspuns lui Nuland care și-a imaginat că ar fi rusoaică

Purtătoarea de cuvânt al MAE Rus, Maria Zaharova/ Foto: mk.ru

Subsecretarul de stat al SUA, Victoria Nuland, a declarat că, dacă ar fi rusoaică, s-ar fi așteptat ca guvernul să investească în construcții de drumuri, în educație și sănătate. În schimb însă, Kremlinul este ocupat să creeze o stare de criză și să trimită ”militari acolo, în zăpadă” (o aluzie la presupusa concentrare a trupelor ruse la granița cu Ucraina – n.r.), scrie Moskovski komsomoleț.

În replică, reprezentanta oficială a MAE Rus, Maria Zaharova, i-a recomandat să rămână cetățean al Americii, dar să continue să se gândească la același lucru. În Statele Unite, educația și sănătatea sunt ”o problemă de nu o poți duce”.

”Calitatea învățământului american este ilustrativ demonstrată de declarațiile absurde și pline de greșeli ale reprezentanților Casei Albe. În timpul pandemiei, sistemul de sănătate al SUA a demonstrat clar nivelul său atât populației țării, cât și întregii lumi”, a scrie Zaharova pe rețeaua socială Telegram.

De asemenea, ea a sfătuit-o pe Nuland să se preocupe de starea drumurilor din SUA și să înceapă cu New-Yorkul. Maria Zaharova a arătat că asemenea ”gropi” ca în Manhattan nu există în nici un alt mare oraș din lume.

Reprezentanta MAE rus a propus ca banii necesari să fie obținuți din reducerea bazelor americane din Europa. Zaharova a mai sugerat să fie sistată finanțarea ”revoluțiilor colorate” și să nu se mai cheltuiască fonduri pentru susținerea unor impostori precum Juan Guaido sau Svetlanta Tihanovskaia.

Anterior, Victoria Nuland, a îndemnat Kremlinul să nu caute conflicte potențial sângeroase, ci să se concentreze pe sănătatea populației.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875085