Hot News
Zaharova i-a răspuns lui Nuland care și-a imaginat că ar fi rusoaică
14/01
Ministrul de Externe, Serghei Lavrov, a explicat declarațiile lui Blinken și ale altor politicieni occidentali despre Putin și Rusia
14/01

Lavrov a prezis o confruntare între cetățenii ruși din Ucraina și NATO

Ministrul rus de Externe Serghei Lavro/ Foto: RIA Novosti

Ministrul de Externe Lavrov a cerut NATO să nu încalce liniile roșii ale Rusiei

La o conferință de presă, dedicara rezultatelor activității diplomatice în 2021, ministrul rus de Externe Serghei Lavrov a declarat că Rusia nu acceptă în mod categoric apariția NATO la granițele ruse, ceea ce se va întâmpla după ce Kievul va adera la alianță. Potrivit lui Lavrov, aceasta este una dintre liniile roșii ale părții ruse, a cărei trecere va duce la consecințe catastrofale, relatează Lenta.ru.

„Tot ceea ce face Occidentul în privința pompării guvernului [ucrainean] cu arme creează o tentație pentru acesta de a rezolva problema Donbass-ului cu forța… Participarea instructorilor occidentali la conflict va depăși toate liniile roșii și va însemna o confruntare directă între rușii și armata NATO”, este  convins diplomatul.

Ministrul a adăugat: chiar dacă Ucraina nu va adera la NATO, apariția armelor de atac și a bazelor militare americane pe teritoriul său sau pe Marea Azov va fi trecerea unei alte linii roșii a Moscovei.

„Chiar dacă Ucraina rămâne în afara NATO, sunt posibile  acorduri bilaterale cu americanii, britanicii și alte țări occidentale care vor crea acolo obiective și baze militare pe Marea Azov. Acest lucru este de asemenea inacceptabil pentru noi, deoarece desfășurarea pe teritoriul vecinilor noștri, în acest caz Ucraina, a armelor de atac, care vor reprezenta o amenințare pentru Rusia, este încă o altă linie roșie”, a spus Lavrov.

Șeful diplomației ruse a mai declarat că răbdarea Rusiei în legătură cu acțiunile Occidentului a luat sfârșit.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875098