Hot News
Corneliu Vlad: 9 mai, celebrarea demnă a unei zile memorabile pentru Rusia
09/05
Vicepremierul Borisov a anunțat că se lucrează la rachete hipersonice de generație nouă
10/05

Comitetul de Investigații al Rusiei va verifica datele privind diversiunile militarilor ucraineni îmbrăcați în uniforme rusești

Centrala termică Krahovskaia din Donbass/ Foto: wikipwedia

Șeful Comitetului de Investigații al Rusiei, Aleksandr Bastîrkin, a cerut să fie analizate informațiile Ministerului Apărării potrivit cărora militari ucraineni ar fi organizat diversiuni în Seversk și Serebrianka (regiunea Donețk). Ei ar fi fost îmbrăcați în uniforme ale Forțelor Armate ale Rusiei și ar fi folosit semnul ”Z” pe tehnica militară, relatează cotidianul Kommersant.

”Potrivit informației Ministerului Apărării al Rusiei, regimul de la Kiev plănuiește să organizeze, în raioanele din vestul Ucrainei, diversiuni cu moartea unor civili pentru care, ulterior, să fie acuzate Forțele Armate ale Rusiei. În acest scop, ei intenționează să lanseze atacuri cu rachete Tocika-U asupra unor locuri din regiunile Lvov și Volîn, unde este concentrată multă lume”, se arată în comunicatul Comitetului, postat pe rețeaua Telegram.

Potrivit informațiilor Ministerului Apărării, la care face referire Comitetul, ”îmbrăcați în uniforme rusești și deplasându-se cu tehnică militară pe care este aplicat semnul ”Z”, luptătorii au tras în case particulare, au luat cu forța lucrurile de valoare ale oamenilor și mașinile personale, iar cetățenii care s-au opus au fost supuși unor violențe fizice. Se precizează că jurnaliștii străini au filmat aceste ”acte de vandalismi” înscenate.

În plus, potrivit ministerului citat, anterior, a fost minat barajul lacului de acumulare al centralei termoelectrice Kurahovskaia (Donbass), pe care ”naționaliștii” intenționează să-l arunce în aer, acuzând de această faptă ”trupele ruse care avansează”.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875091