Hot News
Un colonel american a dezvăluit la ce ”nu s-a așteptat” Occidentul din partea Rusiei
02/06
Consiliul de pe lângă Ministerul Rus al Apărării a dezvăluit care sunt obiectivele etapei a treia a operațiunii speciale din Ucraina
02/06

Turciak a declarat că regiunea Herson, LNR și DNR vor intra în componența Rusiei

Foto: RIA Novosti

Regiunea ucraineană Herson și teritoriile din interiorul granițelor Republicilor Populare Lugansk și Donețk vor intra în componența Rusiei, ceea ce s-ar putea întâmpla și cu regiunea Zaporojie, unde trebuie să se desfășoare un referendum de îndată ce situația va permite acest lucru, a declarat pentru RIA Novosti secretarul Consiliului general al Partidului ”Rusia Unită”, Andrei Turciak (în imagine).

”Decizia trebuie luată de chiar locuitorii înșiși și sunt convins că o vor lua. De aceea, nu am nici o îndoială, de nici un fel, că aceste teritorii vor intra în componența Federației Ruse. Oamenii vor protecție, vor stabilitate, pentru ca în sfârșit, după opt ani de teroare banderovistă legiferată de Occident, să ajungă și la ei pacea multașteptată și de durată”, a spus el.

Referindu-se la teritoriile DNR și LNR eliberate, Turciak a asigurat că ”nimeni nu are, în general, nici un dubiu” că și ele se vor alătura la Rusia. Potrivit spuselor sale, o astfel de decizie va fi susținută și în regiunea Zaporojie.

”Trebuie să fie organizat un referendum, de îndată ce situația va permite acest lucru, de îndată ce vor înceta focurile de armă și va apărea o zonă de securitate. Toate la timpul lor. Sunt convins că locuitorii din Zaporojie se vor exprima în sprijinul unei astfel de decizii”, a spus secretarul Consiliului general al ”Rusiei Unite”.

După cum menționează RIA Novosti, pe durata operațiunii speciale, militarii ruși au preluat controlul asupra regiunii Herson și a zonei dinspre Marea Azov a regiunii Zaporojie, din sudul Ucrainei. În regiuni au fost formate administrații militaro-civile, a început să fie difuzate posturi de televiziune și de radio rusești, se refac legăturile comerciale cu Crimeea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875091