Hot News
Fostul premier al Italiei, Berlusconi, a vorbit despre izolarea Occidentului pe fondul situației din Ucraina
05/06
Zelenski, suspectat că ar avea ceva probleme psihice
05/06

Putin a anunțat scopul „agitației” cu furnizarea de arme occidentale către Ucraina

Președintele rus, Vladimir Putin/ Foto: Serviciul de presă al Kremlinului

Președintele rus, Vladimir Putin, a declarat că toată „agitația” în jurul furnizării de arme și echipamente militare către Kiev din partea Occidentului este întreținută cu scopul de a prelungi conflictul în Ucraina pe cât posibil. El a declarat acest lucru într -un interviu cu jurnalistul Pavel Zarubin, în programul „Moscova. Kremlin. Putin” al postul TV ”Rossia 1”.

„În general, toată această ”aginație” în jurul ofertei suplimentare de arme, în opinia mea, are un singur obiectiv – a întinde în timp conflictul armat pe cât posibil”, a subliniat Vladimir Putin.

Președintele a menționat că livrărilr sistemelo de rachete cu foc multiplu americane Kievului nu va schimba, de fapt, nimic, deoarece forțele armate ale Ucrainei aveau deja asemenea tehnică, cât și rachete cu raza de acțiune corespunzătoare. În principiu, în prezent, țările occidentale nu oferă Ucrainei nimic nou, acestea nu fac decât îi compensează pierderile, a relatat el.

Putin a precizat că, în cazul în care Kievul va primi rachetele capabile să zboare mai mult de 45-70 km, Rusia va lovi acele obiective asupra cărora încă nu au tras.

Anterior, s-a făcut cunoscut că Statele Unite vor trimite în Ucraina un pachet semnificativ de asistență militară în valoare de 700 de milioane de dolari. Acesta va include sisteme reactive de racete HIMARS și muniție pentru ele.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875046