Hot News
Kedmi a explicat esența schimbărilor survenite în operațiunea specială
15/06
Corneliu Vlad: Pe mâna cui e diplomația europeană…
15/06

În SUA au recunoscut că au comis o greșeală monstruoasă în privința lui Putin

Președintele rus, Vladimir Putin/ Foto: RIA Novosti

Guvernul american a greșit gândindu-se că președintele Vladimir Putin blufează în legătură cu forța economică a Rusiei, a declarat analistul politic James Dore în cadrul emisiunii sale Jimmy Dore Show, de pe YouTube, scrie RIA Novosti.

El a amintit că, în 2014, senatorul republican din partea statului Carolina de Sud, Lindsey Graham, a afrimat că, din punct de vedere economic, Rusia poate fi comparată cu Italia. Atunci, parlamentarul a declarat că nu înțelege cum reușește Putin să câștige o partidă de poker ”cu niște cărți atât de slabe”.

„Rubla devine cea mai sigură valută din lume. Moscova învinge în confruntarea economică. Efectul invers al sancțiunilor antrenează creșterea prețurilor la carburanți și alimente pretutindeni în lume. (…) Foarte rar se întâmplă ca Occidentul să comită asemenea greșeli monstruoase în evaluarea economiilor”, a explicat expertul.

În opinia lui, era mai corect dacă economia rusă ar fi fost comparată cu cea mai mare din Europa, cu cea germană sau chiar japoneză. Încercarea de a rupe colaborarea comercială cu Moscova va amenința cu restructurarea întregii piețe globale, a concluzionat specialistul.

Pe fondul operațiunii speciale a Rusiei în Ucraina, Occidentul a adoptat șase pachete de sancțiuni împotriva Moscova, restricțiile vizând aproape toate domeniile de activitate, de la bancar, la energetic, decizie care a provocat mari problele economice chiar țărilor care au introdus sancțiunie, cu o creștere record a prețurilor la carburanți și alimente.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875149