Hot News
Șoigu a dispus distrugerea cu prioritate a armelor cu rază lungă de acțiune ale Ucrainei
19/07
Armata ucraineană incendiază cu tehnică militară lanuri de grâu din regiunile Zaporojie și Herson
19/07

Elveția refuză să primească la tratament răniți din Ucraina

Foto: vostochniy.express

Autoritățile elvețiene au respins solicitarea NATO de a primi la tratament, din Ucraina, militari și civili răniți. O decizie explicată prin poziția de neutralitate a țării, scrie cotidianul Vedomosti.

Conform uneia dintre convențiile de la Geneva și Haga, țările neutre trebui să ofere garanția că, după însănătoșire, militarii nu vor mai lua parte la alte acțiuni militare. Elveția nu poate garanta acest lucru, ceea ce poate constitui o încălcare a statutului de neutralitate al statului.

”Pentru a preveni ca ei să revină la război, Elveția ar fi nevoită chiar să-i interneze și să-i țină sub supravegherea pe soldați. S-ar putea renunța la această regulă numai dacă Rusia ar permite soldaților ucraineni să se întoarcă. Acest lucru este puțin probabil, a estimat Ministerul de Externe”, a relatat publicația Tages-Anzeiger.

Elveția a primit solicitarea NATO de a primi la tratament răniți din Ucraina în luna mai. Cantoanele și-au exprimat disponibilitatea de a ajuta victimele, astfel că Serviciul de coordonare medicală al armatei elvețiene, Ministerul de Externe și Departamentul Federal de Sănătate Publică au trecut la analizarea cererii. Sesizarea privind o posibilă încălcare a convențiilor a venit din partea Ministerului de Externe al țării.

Elveția a refuzat, de asemenea, să-i trateze pe civilii răniți, deoarece ”este, practic, împosibili să deosebești persoane civile de soldați”. ”În prezent, sunt numeroși civili în Ucraina care iau arma în mână”, a spus viceministrul de Externe ale țării, Johannes Mathiasi, citat de ziarul menționat. Cu toate acestea, autoritățile Elveției vor acorda asistență umanitară Ucrainei, ajutând spitalele civile ale țării.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875121